EURO U FUTSALU / Loše vijesti iz Nizozemske, Slovačka pregazila Hrvatsku u bitki za četvrtfinale

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska je ispala s Europskog prvenstva

29.1.2022.
14:58
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska futsal reprezentacija ostala je bez plasmana u četvrftfinala EURA nakon što su u odlučnoj utakmici u Groningenu poraženi od Slovačke s 3-5 (1-2).

Golove su za Hrvatsku dali Kristijan Postružin (15), Matej Horvat (36) i Franco Jelovčić (38), a za Slovake Martin Smerička (8, 35),  Petr Kozar (20) i Tomaš Drahovsky (21, 28pen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bez kažnjenoga Matoševića i ozlijeđenoga Sutona poražena od Slovačke, a za "mini-vatrene" su kobne bile zadnje sekunde prvoga dijela i prve sekunde nastavka.

Hrvatska nije dobro ušla u dvoboj i u osmoj minuti Smerička je zabio s desne strane,potpuno zaboravljen od naše obrane. U 15. minuti igrač Olmissuma Postružin je izjednačio nakon brze akcije i dodavanja Marinovića, a s postignutim golom raslo je i samopouzdanje  hrvatskih igrača. Ipak, unatoč nekoliko prilika, nismo uspjeli zabiti gol, ali su to učinili Slovaci 15 sekundi prije kraja poluvremena, kada je Kozar, ponovno zaboravljen na desnoj strani, iz voleja svladao Luketina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok za šokom

Šok od primljenoga gola 15 sekundi prije kraja se pretvorio u još veći kada je u šestoj sekundi nastavka Dragovsky šutem iz velike daljine iznenadio Luketina za 3-1. 

Slovaci su u 27. minuti došli i do penala nakon prekršaja Jelovčića, a precizan je iz kaznenog udarca bio Drahovsky. Hrvatska je potom u zadnjih deset minuta pokušala bez vratara, s igračem više u polju, ali je nakon pogreške vratara Primića Smerička povećao na 5-1. Horvat i Jelovčić smanjili su na 3-5, ali dalje od toga nije išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Rusija je svladala Poljsku s 5-1

POREDAK SKUPINE C: 1. Rusija 9 bodova, 2. Slovačka 4, 3. HRVATSKA 3, 4. Poljska 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Slovačka - Hrvatska 5:3 (Martin Smerička 7', 35', Kristijan Postružin 14',Tomáš Drahovský 21', 28'/ Peter Kozar 20', Matej Horvat 36',Frank Jelovčić 39)

Slovačka: Karpiak, Rick, Kozar, Doša, Drahovsky - Oberman, Serbin, Ševčik, Smerička, Zdrahal, Zatovič, Brunovsky, Čerovsky, Ostrak. Izbornik: Marian Berky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Marinović, Novak, Postružin - Primić, Kanjuh, Kustura, Đuraš, Jurlina, Čekol, Horvat, Sekulić. Izbornik: Marinko Mavrović.

Kraj

36' Peti gol za Slovake dao je Drahovsky, dok je druiu za Hrvatsku zabio Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' Slovaci su poveli 4:1 nakon kaznenog udarca kojeg je realizirao Drahovsky.

21' U desetoj sekundi nastavka Slovaci su povisli na 3:1. Gol je dao Tomáš Drahovský.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

20' Slovaci su poveli u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Peter Kozar je bio strijelac.

14' Kristijan Postružin zabio je za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' Martin Smerička zabio je za vodstvo slovačke, iako je Hrvatska igra puno bolje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo