BRUNO, NEĆE MOĆI / Zlatko Dalić o Petkoviću: 'Morat će smanjiti to svoje izlaženje po loptu, to ne može i neće raditi, nije ovo klub'

Image
Foto: PIXSELL

Dalić prokomentirao Brunu Petkovića

5.6.2021.
10:21
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra generalku protiv moćne Belgije u Bruxellesu od 20:45, s prijenosom na Novoj TV. To će biti posljednja pripremna utakmica Hrvatske uoči početka Europskog prvenstva. Hrvatska Euro otvara utakmicom protiv Engleske na Wembleyju 13. lipnja u 15 sati (HRT) a očekuje se kako bi protiv Belgije Dalić mogao zaigrati s onih 11 s kojima će započeti i Euro.

Image
JASNA PORUKA /

Dalić lupio šakom od stol: 'U Hrvatskoj nema mjesta nesuglasju, ja biram momčad i odgovaram za nju'

Image
JASNA PORUKA /

Dalić lupio šakom od stol: 'U Hrvatskoj nema mjesta nesuglasju, ja biram momčad i odgovaram za nju'

Belgija je pravi test

Belgija je trenutačno prva momčad FIFA-ine ljestvice i Hrvatsku očekuje težak protivnik. Izbornik Zlatko Dalić govorio je o nekim detaljima u igri Hrvatske, a dotakao se i napadača Brune Petkovića koji bi mogao, prema najavama trebao zaigrati u vrhu napada protiv Engleza. Novinari su Dalića upitali je li Petković u prvih 11?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je u najužim kombinacijama. Igrat ćemo 4-2-3-1, a špica njegova tipa nam je potrebna. Mi moramo izlaziti s naše polovice, a on je idealan za primiriti loptu i razigrati suigrače. Protiv Engleske će biti idealan, da se izbori za loptu protiv jakih stopera Johna Stonesa i Harryja Maguirea", rekao je Dalić pa dodao:

"Na treningu je dobar, očekujem od Brune velike stvari. Ipak, morat će smanjiti svoje trčanje, ne želim da izlazi po loptu do pozicije desnog beka ili zadnjeg veznog pa se tu igra... To u reprezentaciji ne može i neće raditi, nije ovo klub. Od tih dolazaka po loptu mi nemamo nikakve koristi, gubimo igrača u fazi napada i sve se poremeti. Od njega želim da bude u 16 metara", izjavio je izbornik Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić ili Vlašić?

Postavlja se pitanje i hoće li Kramarića ili Vlašića gurnuti u prvih 11, tko je bliži sastavu? Jučer je na presici novinarima o tome rekao:

"Imamo tri sigurne utakmice na Euru, a Engleska će biti jedna posebna utakmica, postava protiv Engleske sigurno će biti drugačija u odnosu na Škotsku i Češku. KramarićVlašić, pa i Pašalić kao i svi ostali koji su ulazili, jako su blizu sastava, ali ovisi to o protivniku, tako ćemo gledati i slagati. Ovdje nema mjesta nezadovoljstvu, nema mjesta nesuglasju. Ja odgovaram za ekipu koju slažem i postavljam dečke unutra". Više o tome čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo