Četvrtfinale / Euforija je kratko trajala: Hajduk izgubio u Gradskom vrtu i ispao iz Kupa

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U utorak su polufinale Kupa osigurali Inter, domaćom pobjedom nad Vinogradarom te Rijeka

5.12.2018.
19:50
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa nakon što su u Osijeku svladali Hajduk s 2:1. 

Osječani su ušli među četiri najbolje momčadi u Kupu, zahvaljujući odličnoj predstavi u prvom dijelu, kojeg su dobili s 2:0. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je poveo u 26. minuti kada je na ubačenu loptu s desne strane naletio Petar Bočkaj i snažnim prizemnim udarcem iskosa pogodio mrežu.

U 39. minuti već je bilo 2-0, ponovno je uslijedio ubačaj s desne strane, prihvatio ju je Nigerijac Ezekiel Henty i opalio s desetak metara, a lopta je prošla kroz ruke vrataru Ljubiću i završila u mreži. Samo minutu kasnije pogrešno dodavanje Ljubića ne koristi Hajradinović, splitski vratar mu je uspio obraniti, pa je Hajduk na odmor otišao sa samo dva gola u mreži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 47. minuti napadač Osijeka Hajradinović je još jednom išao sam prema vratima Hajduka, no Ljubić je opet obranio.  U 56. minuti prva prilika za Hajduk - Mađar Gyurcso je izveo slobodan udarac iskosa, a njegov šut je odsjeo na vratnici. U 60. minuti vratar domaćih Malenica brani opasan udarac Caktaša, a Splićanima su se napadi isplatili u 64. minuti kada je ubačaj Jaira iz blizine Adam Gyurcso proslijedio u mrežu. Hajduk dokraja nije uspio izjednačiti pa su Osječani otišli u polufinale. 

U utorak su polufinale Kupa osigurali Inter, domaćom pobjedom nad Vinogradarom (3-0) te Rijeka, koja je s 2:1 slavila u Zagrebu protiv Lokomotive. Večeras još igraju Dinamo i Slaven Belupo na Maksimiru.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 2000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Pajač iz Zeline. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo