Nevjerojatno! Hrvatska opet nije uspjela!

Hrvatska kadetska reprezentacija odigrala je drugi ogled na Europskom nogometnom prvenstvu u Slovačkoj, ali i dalje u rubrici postignutih i primljenih pogotaka ima - nulu!

8.5.2013.
8:26
VOYO logo

HRVATSKA: Marić, Stolnik, Mamić, Ćaleta-Car, Prce, Šunjić, Bašić (kapetan), Roguljić, Halilović, Vojković, Brodić

RUSIJA: Mitruškin, Paršikov, Likačev, Kodžanijazov, Yakuba, S. Makarov, A. Makarov, Buranov, Gasilin, Golovin, Zuev U ponedjeljak je Hrvatska, podsjetimo, također odigrala 0:0 protiv Italije, a ni u srijedu u Zlatim Moravcama naši nogometaši nisu uspjeli ugurati nijednu loptu u mrežu. Utjeha im je da su unatoč tome došli do boda, čime su zadržali izglede za plasman u polufinale koji će loviti u subotu protiv Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je i protiv Rusa imala dominaciju. Uputila je više udaraca prema golu suparnika (12-8) i više unutar okvira (4-3), ali nije uspjela naplatiti bolju igru.

Mali Vatreni su najbolju priliku imali u 29. minuti, kada se kapetan Josip Bašić našao u stopostotnoj šansi i onda promašio cijeli gol. Nekoliko odličnih prilika imali su i Ante Roguljić i Fran Brodić, pokušavao je i brzonogi dinamovac Robert Murić koji je ponovno ušao u drugom poluvremenu, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Rusi su imali svoje šanse, a najbolju u 53. minuti kada je odlični hrvatski golman Marko Marić (Rapid) obranio udarac Zujeva. Sve u svemu, plasman u polufinale mogao bi biti neizvjestan do zadnje utakmice, koju Ivana Gudeljamlada momčad igra u subotu protiv Ukrajine.

U drugoj utakmici 2. kola skupine B Europskog nogometnog prvenstva do 17 godina Italija je u samoj završnici okrenula zaostatak protiv Ukrajine i slavila s 2:1 pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beka Vačiberadze doveo je Ukrajinu u vodstvo u 61. minuti susreta, a isti je rezultat stajao sve do pet minuta prije kraja (utakmice traju po 80 minuta). Tada najprije u 75. Vittorio Parigini zabija za 1:1, a potom u drugoj minuti sudačke nadoknade Mario Pugliese donosi mladim "azzurima" sva tri boda.

Za prolazak u polufinale Hrvatskoj je potrebna pobjeda u posljednjem kolu protiv Ukrajine, a ukoliko Rusija i Italija odigraju neriješeno, tada izabranicima Ivana Gudelja treba pobjeda od dva gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenose utakmica, kolumne izbornika Ivana Gudelja te najnovije vijesti s EURA možete pratiti na portalu Sportski.net. Skupina A: 1. Slovačka 5 2. Švedska 5 3. Austrija 4 4. Švicarska 1

Skupina B: 1. Rusija 5 2. Italija 5 3. Hrvatska 4 4. Ukrajina 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored igranja Hrvatske reprezentacije: 5. svibnja: HRVATSKA - Italija 0:0 8. svibnja: Rusija - HRVATSKA 0:0 11. svibnja: Ukrajina - HRVATSKA 1:2

Polufinala: 14. svibnja (prva dva mjesta vode u polufinala) Finale: 17. svibnja Marko Marić (Rapid), Marko Stolnik (Dinamo), Petar Mamić (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Šibenik), Franjo Prce (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Ante Roguljić (Salzburg), Fran Brodić (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ivo Grbić (Hajduk), Hrvoje Džijan (Dinamo), Anton Krešić (Zagreb), Lukas Čuljak (Bayern), Ivan Fiolić (Dinamo), Karlo Lulić (Osijek), Robert Murić (Dinamo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo