PROPUSTENA VELIKA PRILIKA / Mini 'Vatreni' porazeni nakon lutrije jedanaesteraca

15.5.2015.
17:24
VOYO logo

Rezultat je nakon 80 minuta igre bio 1-1, a hrvatski su nogometasi bili bolja momcad u regularnom dijelu utakmice. No, tu svoju nadmoc nisu uspjeli materijalizirati.

Hrvatska je povela u 34. minuti kad se ispred belgijskih vrata sjajno snasao Karlo Igor Majic koji je udarac Davora Lovrena s 20-ak metara uspio petom skrenuti u mrezu. Do 53. minute su se mladi hrvatski nogometasi odlicno branili i nisu dopustali Belgijcima da ozbiljnije zaprijete Adrianu Semperu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada je nesretno pogrijesio Branimir Kalaica u primanju lopte, sto je iskoristio Ismail Azzaoui. Sam je izbio pred Sempera i hladnokrvno ga prebacio za izjednacenje.

To je bio i konacan rezultat nakon 80 minuta, iako su u nekoliko navrata hrvatski reprezentativci zaprijetili belgijskom vrataru Teunckensu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babic ga je u 76. minuti uspio prebaciti, ali nije pogodio vrata. U sudackoj nadoknadi Borna Sosa se prosetao kroz belgijsku obranu, ali na njegovo ubacivanje nitko od suigraca nije uspio dobro reagirati te je tako propala prilika za pobjedu prije raspucavanja.

U lutriji udaraca s bijele tocke vise preciznosti i koncentracije pokazali su belgijski nogometasi. Sva petorica koja su stala pred Sempera uspjeli su svladati hrvatskog cuvara mreze, a prolaz Belgiji u polufinale donio je Ismail Azzaoui, strijelac izjednacujuceg pogotka u 53. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Nikola Moro bio je prvi izvodac za Hrvatsku, ali je vratar Teunckens njegov relativno los udarac lakocom obranio. Brekalo, Lovren i Sosa su bili precizni, ali to nije bilo dovoljno s obzirom na to da Adrian Semper nije uspio zaustaviti nijedan udarac Belgijaca.

Ovom pobjedom i plasmanom u polufinale Belgija je ujedno osigurala i mjesto na Svjetskom prvenstvu reprezentacija do 17 godina, kojem je u listopadu i studenom ove godine domacin Cile. I

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se jos uvijek moze plasirati na svjetsku smotru najboljih, ali ce to morati izboriti u razigravanju. Od cetiri porazene reprezentacije u cetvrtfinalu, dvije ce izboriti vizu za Cile.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo