ENGLEZI UVODE NOVO REVOLUCIONARNO PRAVILO: / Uskoro stižu kartoni kojima će sankcionirati problematične menadžere

Image
Foto: AFP

Engleski nogometni savez predstavio je novost koja bi trebala stupiti na snagu u nadolazećoj natjecateljskoj sezoni

1.8.2018.
18:02
AFP
VOYO logo

Ocijeni li da je menadžer ili pojedinac stručnog stožera pojedinog kluba prekršio kodeks ponašanja unutar predviđenog tehničkog prostora, glavni sudac prema vlastitoj procjeni moći će ga ukoriti žutim ili crvenim kartonom.

Akumulirani kartoni

Najstrože kazne bit će primjenjivane za neprimjerenu komunikaciju, sarkastične gestikulacije i udaranje bočica u znak neslaganja sa sudačkim odlukama. Nakon četiri žuta karton svakom menadžeru uslijedit će suspenzija od jedne ustakmice. S osam žutih kartona propustit će dvije utakmice, dok su tri utakmice suspenzije zagarantirane su s 12 žutih kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće i duge suspenzije

A ukoliko netko baš prevrši mjeru i zaradi 16 žutih kartona postoji i disciplinski postupak pred Engleskim nogometnim savezom, koji uključuje višemjesečnu suspenziju. Premijerno testiranje provest će se u Liga kupu i drugoj engleskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za trenere i igrače vrijedi isto

"Cilj je da navijači budu upoznati sa svim događajima na terenu i izvan njega. Bude li se netko u tehničkom prostoru ponašao neprihvatljivo, bit će mu pokazan žuti ili crveni karton. Identično kao i igračima na terenu", rekao je glavni direktor Engleske nogometne lige Shaun Harvey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo