'NOVI MESSI' / Englezi se raspisali o Arsenalovom asu pa podsjetili na posrnulog Hrvata: 'Mogao je biti kao Halilović, ali srećom nije'

Image

Novinar Guardiana je pisao o Martinu Odegaardu

13.1.2023.
18:34
VOYO logo

Martin Odegaard je prije osam godina, kao 16-godišnji dječak, stigao u real Madrid iz Norveške. Smatralo ga se jednim od najvećih svjetskih talenata, a mnogi su ga vidjeli kao zamjenu za Luku Modrića. No, karijera u Realu nije išla kako je zamišljao te se nije nametnuo u prvoj postavi pa je otišao na posudbe u Vitesse i Real Sociedad.

Image
TKO BI GA OČEKIVAO OVDJE /

Cristiano Ronaldo osvanuo na treningu bivšeg kluba, apsoultna legenda ga odmah zagrlila

Image
TKO BI GA OČEKIVAO OVDJE /

Cristiano Ronaldo osvanuo na treningu bivšeg kluba, apsoultna legenda ga odmah zagrlila

Mnogi su mislili kako ipak neće ostvariti karijeru kakvu su mu predviđali, a onda se prelaskom u Arsenal potpuno preporodio. Postao je jedan od najvažnijih igrača i kapetan Topnika. Njegove sjajne predstave nisu prošle nezapaženo pa je tako bio glavna tema teksta Jonathana Liewa, novinara Guardiana. On se osvrnuo na njegovu karijeru, a pritom se sjetio i nekadašnjeg hrvatskog dragulja, Alena Halilovića, ali i Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Put od zvijezda do opskurnosti je dobro utaban. Alen Halilović, nekad novi Lionel Messi, sada u Hrvatskoj igra za Rijeku. Gaela Kakutu zvali su novim Zidaneom, a danas u Amiensu igra drugu francusku ligu. Freddyja Adua su kao 15-godišnjaka proglasili novim Peleom, dok sad ima 33 godine i nema klub", počeo je.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Majstor zanata

Potom je podsjetio na riječi Leonida Sluckog, Odegaardovog trenera iz Vitessea, koji je imao samo riječi hvale za sjajnog Norvežana. Istaknuo je kako brine o sebi, hrani se kako treba te da je pravi profesionalac, "gotovo kao robot", opisivao ga je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Realove financije nisu bile oslabljene pandemijom, možda Madriđani ne bi bili prisiljeni na prodaju u ljeto 2021. godine. Odegaard je lako mogao protratiti svoje najbolje godine u Madridu, gledajući kako igraju Luka Modrić, Toni Kroos i Fede Valverde, a njemu karijera prolazi", piše dalje novinar popularnog Guardiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odegaard je karijeru počeo u Stromsgodsetu, a potom je preselio u Real Madrid. nakon posudba u Heerenveenu, Vitesseu i Sociedadu preselio je u Arsenal. Topnici su trenutno prva momčad Premier lige, a Odegaard je u taj pothvat ugradio sedam golova i pet asistencija u 16 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo