Englezi nakon 30 godina svladali svjetske prvake!

Golom Franka Lamparda reprezentacija Engleske svladala je aktualne svjetske i europske prvake Španjolce s 1:0 u prijateljskom dvoboju igranom na Wembleyju.

12.11.2011.
22:53
VOYO logo

Bila je to utakmica u kojoj su Španjolci dominirali kako u posjedu lopte (71%), tako i udarcima prema golu (21-3), ali u kojoj je engleska obrana izdržala sve napore i iskoristila svoju jedinu pravu priliku u utakmici. Trenutak odluke zbio se u 49. minuti. Udarac glavom Darrena Benta nakon ubacivanja Jamesa Milnera iz slobodnog udarca završio je na vratnici, izvan dosega vratara Pepea Reine, a Lampard je spremno dočekao odbijanac i glavom iz blizine pospremio loptu u mrežu.

http://video.rutube.ru/fc422a7425b1d3e08b6e31027e50942f Lampard je na taj način posebno obilježio svoj 90. nastup za reprezentaciju i susret u kojem je ponio kapetansku traku Tri lava zbog izostanka nominalnog kapetana Johna Terryja, a Španjolska i dalje čeka trijumf u Hramu nogometa budući da je na Wembleyju posljednji put pobijedila u ožujku 1981. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Englezima je ovo bila prva pobjeda nad momčadi aktualnih svjetskih prvaka otkako su s 3:1 savladali Argentinu na Wembleyju 1980. godine.

http://www.youtube-nocookie.com/v/7XSZWM69Xak?version=3&hl=hr_HR&rel=0 Valja istaknuti kako je najbolje španjolske prilike propustio realizirati Cesc Fabregas u završnici susreta, kao i da je dalekometni udarac Davida Ville iz 73. minute završio na vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesetogodišnji vratar madridskog Reala Iker Casillas je u prijateljskom dvoboju protiv Engleske na Wembleyju došao do svog 126. nastupa u dresu španjolske nogometne reprezentacije.

Time je izjednačio rekord po broju nastupa za Furiju koji je dosad samostalno držao bivši vratar Athletic Bilbaa, Barcelone i Valencije Andoni Zubizarreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo