ENGLEZ SIPAO KOMPLIMENTE U HVALOSPJEVU: / Modrić ovakvu posvetu i lijepe riječi o sebi sigurno još nije čuo

Image
Foto: AFP

U kolumni u engleskom Daily Mailu, novinar Pete Jenson nahvalio je Modrića

28.5.2018.
21:05
AFP
VOYO logo

Hrvatski veznjak Luka Modrić nije zabio ni asistirao u finalu Lige prvaka, ali mnogi su vidjeli kako je diktirao tempo, čuvao loptu protiv Liverpoolovog presinga te odrađivao posao u defanzivi kada je trebalo pokriti prostor iza desnog beka Real Madrida. Poznati engleski novinar Pete Jenson za Daily Mail napisao je kolumnu u kojoj je istaknuo kako se divi Modriću i njegovoj igri na terenu.

Koga bi izabrali menadžeri u Premiershipu?

MODRIĆ OTVORIO DUŠU: ‘Mislim da je sve ovo što mi se događa velika nepravda, ali vjerojatno tu ima i neke moje krivice’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozovite svih 20 menadžera Premiershipa i recite im da mogu imati jednog Realovog igrača za sljedeću sezonu. Glasovanje je tajno pa neće biti pritiska oko donošenja emotivnih odluka (Bale u Spurse, Ronaldo u United). Tko bi bio najčešći izbor? Imam osjećaj da bi to bio Luka Modrić", tvrdi Jenson o hrvatskom čarobnjaku.

"Kad je zdrav, Bale je jedan od pet najboljih igrača svijeta. Ronaldo s 33 godine zabija 50 golova po sezoni, a Sergio Ramos je briljantni vođa i branič. No, Luka Modrić je nogometaš nogometaša. Bezgrešan, konzistentan, skroman i kompletan", nastavlja s komplimentima i osvrće se na statistiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova statistika iz finala kaže da je 94 posto lopti točno dodao i da je bio uspješan u 100 posto duela, ali on je jedan od onih igrača koje ne možete gledati samo kroz brojke. Gledajte ga kako igra. Koliko puta Modrić oduzima protivniku loptu? Koliko puta je upravo on spona između obrane i napada? Paul Pogba ga je svrstao uz bok Iniesti, Davidu Silvi i De Bruyneu kad su ga na Canalu Plus pitali koji veznjaci su bolji od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić ima profinjenost te trojice, ali istovremeno ima i nevjerojatnu snagu. Nije bilo nikakve šanse da će se Liverpool poigrati s Realovom vezom, kao što je to učinio s De Bruyneom i Silvom protiv Manchester Cityja u prethodnoj rundi. Ta kombinacija profinjenosti i moć su se najbolje vidjeli prošlog tjedna na Realovom otvorenom treningu uoči finala. Bila je to rijetka prilika vidjeti Modrića na treningu i prvo što vam padne u oči su listovi kakve je imao Roberto Carlos. Baš zato gotovo nikad nećete vidjeti da netko sruši Modrića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava 'desetka'

Nije tu stao s hvalospjevima....

"On ima talent ne samo da nosi broj 10, nego da zaista i igra na toj poziciji. U Realu nema mjesta za klasičnu "desetku". Zidane preferira 4-4-2 ili 4-3-3, baš kao i njegov prethodnik Carlo Ancelotti. Modrić se na to adaptirao. Prije četiri godine igrao je na desnoj strani trojke s Alonsom i Di Marijom. Godine 2016. pridružili su mu Casemira i Kroosa, a prošle sezone je u priču upao Isco i nastao je klasični romb", pisao je između ostalog u kolumni Jenson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo