ŠUŠKA SE ŠUŠKA /

Vruću klupu engleske reprezentacije preuzima - žena? 'Vrijeme je za nekog drugog...'

Image
Foto: Profimedia

Brojna imena su u opticaju

16.7.2024.
21:41
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je Gareth Southgate podnio ostavku, engleska javnost se zabavlja potragom za novim izbornikom dvostrukih uzastopnih europskih doprvaka.

Image
KORMILO TRI LAVA /

Dok Southgate razmišlja hoće li ostati, Englezi već izašli s imenom nasljednika

Image
KORMILO TRI LAVA /

Dok Southgate razmišlja hoće li ostati, Englezi već izašli s imenom nasljednika

Southgate je osam godina vodio reprezentaciju, predvodivši "Gordi Albion" do dva druga mjesta na Europskim prvenstvima (2024, 2020), jednog četvrtog mjesta na SP-u (2018), te jednog četvrtfinala World Cupa (2022).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je za kormilom odradio 102 utakmice ostvarivši 61 pobjedu, 24 remija i 17 poraza.

Čelnici Engleskog nogometnog saveza (FA) zahvalili su se Southgateu na sjajnoj suradnji, a izvršni direktor FA-a Mark Bullingham je poručio kako "FA neće komentirati medijska nagađanja dok traje proces izbora novog izbornika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo ponosni na sve što su Gareth i Steve Holland postigli za Englesku i bit ćemo im zauvijek zahvalni. Proces imenovanja Garethovog nasljednika je sada u tijeku i cilj nam je potvrditi novog izbornika što je prije moguće. Liga nacija počinje u rujnu i imamo privremeno rješenje ako bude potrebno. Znamo da će biti neizbježnih nagađanja, ali nećemo dalje komentirati naš proces dok ne imenujemo novog izbornika," poručio je Bullingham.

Mediji se "razbaciju" s imenima, svoje kandidate "guraju" i brojne otočke nogometne legende. Za sada se najviše spominju Graham Potter, Eddie Howe, Lee Carsley, Mauricio Pochettino, te Thomas Tuchel, premda dio javnosti smatra kako bi priliku trebali dobiti Frank Lampard ili Steven Gerrard.

Neočekivano rješenje?

Engleski mediji navode kako će FA pokušati angažirat domaćeg stručnjaka, ali ne isključuje se imenovanje stranog trenera s obzirom na uspjeh Nizozemke Sarine Wiegman s engleskom ženskom reprezentacijom.

Potter je bez posla otkako je dobio otkaz na klupi Chelsea u travnju 2023., nakon samo sedam mjeseci za kormilom. Unatoč tome što nema međunarodnog iskustva, visoko je cijenjen u krugovima u FA-u. Howe od 2021. vodi Newcastle United, dok je Carsley izbornik engleske U-21 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pochettino je također bez posla, nakon što je napustio Chelse nakon 11 mjeseci za kormilom "Bluesa". Tuchel je prošlu sezonu vodio Bayern, a ima iskustva rada na "Otoku" i on je jednu sezonu vodio Chelsea.

Legendarni engleski napadač Gary Lineker je u svom podcastu Rest is Football u razgovoru s Alanom Shearerom i Micahom Richardsom, spomenuo i Nijemca Jurgena Kloppa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je vrijeme za nekog drugog s modernijim, napadačkim stilom nogometa. Zar ne biste dali sve od sebe za Jurgena Kloppa?" kazao je Lineker.

FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo