OČEKIVANO / Engleski mediji tvrde: 'Guardiola ne želi Vuškovića blizu prve momčadi'. Čeka li najvećeg talenta u Europi već viđena sudbina?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ako se ostvari ovaj transfer, to će biti najveća prodaja u povijesti Hajduka.

21.3.2023.
10:21
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Sve je izglednije kako će Luka Vušković, jedan od navećih talenata u Europi, napustiti Hajduk. Manchester City je poslao ponudu od 10 milijuna eura fiksne odštete i dva milijuna eura potencijalnih bonusa za Luku Vuškovića, objavio je jučer Athletic. Ovu informaciju objavio je novinar David Ornstein, a kasnije su je potvrdili i brojni drugi mediji.

Hajduk zasad ponudu nije ni prihvatio ni odbio, čeka se odgovor splitskog kluba, ali i igrača te njegovog agenta. Agent mladog Vuškovića je Pini Zahavi. Zahavi je čovjek koji trenutno sa svojom agencijom Gol International zastupa igrače poput Christophera Nkunkua, Roberta Lewandowskog i Pierre-Emilea Hojbjerga. Vušković mu je prvi hrvatski nogometaš u agenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRUĆA ROBA NA TRŽIŠTU /

Luka Vušković na meti talijanskog velikana: Milan se uzda u skriveni adut i vjeruju da ga mogu dobiti ispod cijene

Image
VRUĆA ROBA NA TRŽIŠTU /

Luka Vušković na meti talijanskog velikana: Milan se uzda u skriveni adut i vjeruju da ga mogu dobiti ispod cijene

Engleski medij piše kako City ne želi Vuškovića kao igrača koji bi bio u rosteru prve momčadi, što je bilo i za očekivati s obzirom na to da ima tek 16 godina, ali čini se da ga Guardiola ne planira držati ni blizu nje.

Navodno, ako dođe u Manchester, proći će vremena dok Vušković upozna Guardiolu jer plan je da u početku, a taj početak se mjeri čak i u godinama, trenira u Cityjevoj akademiji te postupno zaigra za neki od klubova u vlasništvu City grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudbina Ante Palaverse

Dakle, ukratko, priča vrlo slična onoj koju je prošao Ante Palaversa koji je u siječnju 2019. kao 18-godišnjak Hajduk zamijenio Cityjem u transferu teškom 6.3 milijuna eura. Danas, četiri godine nakon, Palaversa iza sebe ima tri posudbe u klubove u Cityjevom vlasništvu i transfer za nepoznat iznos u francuski Troyes.

Takvo iskustvo vjerojatno nije argument u korist Cityja tijekom pregovora s Hajdukom i Vuškovićem, ali treba reći i da Palaversa nije u City stigao s predznakom najvećeg europskog talenta u svojoj generaciji, dakle s onim koji trenutno nosi Vušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo