ENGLESKI MEDIJI SE RASPISALI O MODRIĆEVOJ TRAGEDIJI: / 'U ratu su mu ubili djeda. Nogometu se okrenuo jer je u njemu vidio spas'

Image
Foto: PIXSELL

Kapetan Vatrenih briljira iz utakmice u utakmicu pa ne čudi što se Englezi uoči polufinala najviše plaše omalenog hrvatskog čarobnjaka.

10.7.2018.
17:16
PIXSELL
VOYO logo

LukaModrić bez sumnje je najbolji hrvatski igrač na Svjetskom prvenstvu. Kapetan Vatrenih briljira iz utakmice u utakmicu pa ne čudi što se Englezi uoči polufinala najviše plaše omalenog hrvatskog čarobnjaka. A kada se tome doda i činjenica da je jedan dio karijere proveo na Otoku u redovima Tottenhama, Modrić postaje glavna tema za britanske medije.

Tako je Daily Mail dan prije utakmice generacije podsjetio svoje čitatelje na Modrićev životni put. "U jednom trenutku njegovog života, zvjezdani status koji danas ima na Santiago Bernabeuu, činio se kao san", piše Daily Mail objašnjavajući da je hrvatski kapetan tijekom Domovinskog rata bio izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrenuo se nogometu jer je u njemu vidio spas", piše autor AmieGordon.

Život izbjeglice

Dodaje i kako je Modrićev djed ubijen tijekom rata u blizini vlastite kuće u dalmatinskom selu Modrići nakon čega je ostatak obitelji pobjegao u obližnji Zadar gdje su dosta vremena proveli živeći u prognaničkom hotelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više prozora su nam razbile lopte, nego granate. Neprestano je igrao nogomet na hotelskim hodnicima", jednom je rekao glasnogovornik hotela Iž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su podsjetili i na Modrićev igrački put. U mlađim dobnim kategorijama igrao je za Zadar nakon čega je preselio u Dinamo. Maksimirski klub u idućim ga je godinama slao na posudbe (Zrinjski, Inter Zaprešić), a kada se vratio u Zagreb priliku je odlično iskoristio. Postao je najbolji igrač Modrih, dobio poziv u reprezentaciju, a sve je više europskih velikana omalenog Hrvata željelo vidjeti u svojoj svlačionici.

Kandidat za Zlatnu loptu

Najuporniji i najizdašniji bio je londonski Tottenham. I na White Hart Laneu je Modrić briljirao pa nakon četiri 'otočke' sezone stiže poziv koji se ne odbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid, točnije, tadašnji trener JoseMourinho, Modrića je vidio kao ključnu prevagu koja mu nedostaje da pokori nogometni svijet. Prilagodba nije bila laka, Modrić u početku nije briljirao u Kraljevskom klubu, no kada se opustio iz utakmice u utakmicu pružao je sve bolje partije. I zapravo, taj se napredak osjeti do današnjih dana.

Iz utakmice u utakmicu, iz mjeseca u mjesec, iz sezone u sezonu Luka Modrić igra sve bolje i bolje, a nakon nekoliko veličanstvenih partija u Rusiji počelo se pričao o njemu kao o mogućem dobitniku Zlatne lopte. Odvede li Hrvatsku do naslova svjetskog prvaka, teško da bi mu je netko mogao i preoteti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo