ATIPIČAN BRAZILAC / Tinejdžer kojeg uspoređuju s Ronaldom i Peleom: 'Zlatna lopta nije najbitnija stvar'

Image
Foto: Profimedia

'Treniram, ispravno se hranim, bavim se individualnim oporavkom i prevencijom ozljeda i gotovo uvijek ostajem kod kuće umjesto izlazaka'

24.5.2024.
23:35
Profimedia
VOYO logo

Endrick Felipe Moreira de Sousa već je neko vrijeme okrunjen titulom jednog od najperspektivnijih brazilskih talenata. Tinejdžer kojeg je 'zakapario' Real Madrid ima pred sobom nastup s Brazilom na Copa Americi gdje će napuniti 18 godina i onda preseliti u Europu.

Image
VELIKA NADA RUŠI REKORDE /

Endrick dobio poziv u brazilsku reprezentaciju. Tek mu je 17 godina

Image
VELIKA NADA RUŠI REKORDE /

Endrick dobio poziv u brazilsku reprezentaciju. Tek mu je 17 godina

Već je međunarodna zvijezda. Svakim tjednom njegov utjecaj na društvenim mrežama raste, kao i popis sponzora. U razgovoru za španjolski As, Endrick odaje dojam kao odrasla i pametna osoba koja već sad ulaže u sebe i nipošto ne liči na neke od brazilskih stereotipova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je sve to vrlo mirno jer je moja rutina već duže vrijeme vrlo jednostavna. Treniram u svom klubu, ispravno se hranim, bavim se individualnim oporavkom i prevencijom ozljeda i gotovo uvijek ostajem kod kuće gdje igram video igrice ili se igram s bratom. Nemam vremena objavljivati ​​ništa na društvenim mrežama, a još manje čitati sve što dobijem."

Već je dvaput posjetio Bernabéu, prvi put kao počasni gost prošlog Božića, a drugi put kao igrač u prijateljskoj utakmici protiv rasizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upoznati najveći klub na svijetu san je svakoga tko voli nogomet. Ne samo za igrače. Za mene je to bilo ostvarenje sna. Imam dobar odnos s Viniciusom i Rodrygom. Radi se o mladim ljudima, također Brazilcima, koji su se jako dobro prilagodili i gradu i klubu i načinu igre u Španjolskoj. Njihova priča, i Vinijeva i Rodrygova je inspiracija i puno će mi pomoći."

Svjestan je Endrick kako je Realu uvijek cilj biti prvak Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da je obavezno biti prvak Europe ako si u Realu. Liga prvaka je turnir o kojemu Madrid uvijek misli, a momčad ne bi trebala započeti sezonu s drugim ciljem osim s tim."

Zašto Real, a ne Barcelona ili PSG?

Odgovorio je i na pitanje teži li tome da jednog dana osvoji Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zlatna lopta je posljedica uspjeha. Znam da to nije najbitnija stvar. Klub je uvijek bitniji."

Pojasnio je i zašto je odabrao Real Madrid umjesto Barcelone ili PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to ni bio izbor. Madrid je uvijek bio san. Nisam morao ništa birati, jednostavno sam ostvario san."

Image
Foto: Profimedia

Endrick nije mogao izdvojiti jadnog igrača kao najboljeg u Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U najboljoj momčadi svijeta u svakoj utakmici svatko može iznenaditi. Nemoguće je reći tko je najbolji u ovakvom klubu. Real uvijek ima tri ili četiri igrača koji bi mogli biti izabrani za najbolje na svijetu", rekao je Endrick pa istaknuo:

"U pobjedničkoj momčadi nijedan igrač nije prijetnja drugome. Najbolji klub na svijetu uvijek mora tražiti najboljeg na svim pozicijama, uvijek. Biti pored velikih igrača i natjecati se za mjesto s njima samo će me potaknuti da napredujem, dođem na višu razinu i osvojim još naslova, jer titule su najvažniji ciljevi kluba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećam veliki ponos'

Prije Madrida čeka ga Copa América gdje će biti jedan od najmlađih igrača koji će igrati na međunarodnom prvenstvu s Brazilom, izjednačivši se s Ronaldom (Svjetsko prvenstvo 1994.) i Peléom (Svjetsko prvenstvo 1958.).

"Osjećam veliki ponos, ali sam itekako svjestan odgovornosti. Brazilska reprezentacija mora osvojiti svaki turnir na kojem igra. Znam da nijedan rezultat osim naslova nije od interesa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se zatim za kraj na finale Lige prvaka gdje Real igra protiv Borussije Dortmund.

"Real ima lice Lige prvaka i Liga prvaka ima lice Madrida. Stvoreni su jedno za drugo. Mislim da će se povijest ponoviti. Ipak, utakmice se dobivaju na terenu i Dortmund nije slučajno došao do finala. To je vrlo dobra momčad, vrlo natjecateljska."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo