Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić neće zvati Borna Sosu za Euro, odnosno neće ga uvrstiti na popis putnika, kazao je u utorak za RTL. Dalić je još jednom oštro opovrgnuo da Sosu nije prepoznao, on je bio na izbornikovom širem popisu i možda, da se strpio, istisnuo bi Darija Melnjaka.

"Sosa je smatrao kako zaslužuje reprezentaciju ispred Darija Melnjaka", javlja RTL. Lijevi bek Stuttgarta ove se sezone afirmirao u Bundesligi i sad valjda smatra kako mu je odmah i mjesto u A reprezentaciji Hrvatske. No, njegov potez da zaigra za Njemačku, s čime je napravio i pritisak na reprezentaciju Hrvatske (očito, u želji da zaigra u A reprezentaciji, na velikoj sceni, 'možda već i na Euru'). Sve se na kraju okrenulo protiv njega. Da je samo bio strpljiviji...

'Sada nije moguće da bude na popisu reprezentacije'

"Odlučio sam i moram to kazati ali Borna Sosa neće biti na popisu putnika za Euro. Ovo je prelomilo situaciju, tu su bili viši interesi, manipulacije, osobni interesi. Nema se pravo oko izbora u reprezentaciju manipulirati. Igrat za Hrvatsku je čast, domoljublje, ponos i život. To je meni sve", kazao je izbornik Dalić u sportskim minutama RTL-a Danas.