Ekskluzivno: Skandal na Štimčevoj sjednici!

Ovog ima samo kod nas! 25 Štimčevih zastupnika dojurilo je na izvanrednu Skupštinu kako bi što prije izabrali novog predsjednika HNS-a. No, dogodio se kapitalni gaf.

1.3.2011.
0:14
VOYO logo

Neke navike teško je iskorijeniti. Iako je pravni stručnjak Ivan Brleković prije početka izvanredne Skupštine, pola sata okupljenima objašnjavao sve nelegitimne i neustavne odluke Skupštine na kojoj je Vlatko Marković izabran za predsjednika, ni ovo okupljanje čelnih ljudi hrvatskog nogometa nije prošlo bez bisera koji će sljedećih dana zabavljati javnost.

Snimio i montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izvanrednoj izbornoj Skupštini HNS-a nazočilo je 25 od 49 delegata, čime je Skupština dobila legitimitet, a svi nazočni su svoj glas dali Igoru Štimcu. Iako je na prvi pogled sve izgledalo besprijekorno i savršeno organizirano, čini se da sve ipak nije tako i završilo. Naime, baš baš pri glasovanju o poništavanju izbora Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a, dogodio se propust koji bi, zapravo, mogao dovesti u pitanje legitimet novog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos činjenici da je Skupština trajala tek nešto više od sat vremena, zastupnicima je teško bilo ostati na mjestu. Odlazak do toaleta spriječio je zastupnika Zagrebačkog nogometnog saveza, Nikolu Galešića, da digne svoj papirić i glasa. No, da glas ne bi otišao u vjetar, pobrinuo se njegov kolega koji je dignuo i svoj i njegov papirić, a spornu je sitaciju snimio snimatelj net.hr-a. S obzirom da su nazočni bili samo Štimćeve pristaše, i da su svi glasali isto, možemo razumjeti kolegu koji je priskočio u pomoć.

Naravno, to nije u skladu s pravnom procedurom, statutom i ostalim aktima na koje se poziva Štimčeva struja u HNS-u. Ne baš revni glasač vjerojatno je zaboravio da se ova sjednica, za razliku od nekih prijašnjih, mogla snimati cijelo vrijeme. Ironija je utoliko veća što je zastupnik uhvaćen baš pri glasovanju o glasovanju o ponišatavanju izbora Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a, što znači da ni glasanje za novog predsjednika koje je uslijedilo, nije obavljeno u skladu s propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju krajeva, u nedjelju je u Westinu odlučivao, ni više ni manje nego - samo jedan glas.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo