EKSKLUZIVNO: / Dinamo zaradio pravo bogatstvo!

Glavni direktor maksimirskog kluba Damir Vrbanović otkrio je u razgovoru Jedan na jedan koliko je Dinamo točno zaradio na Ligi prvaka.

19.10.2011.
14:02
VOYO logo

Dinamo je već plasmanom u Ligu prvaka ostvario sportski uspjeh, ali Vi ste prava osoba za priču o 'šuškavom' rezultatu. Bodova i golova nema, ali zato ima eura. Koliko ste ukupno zaradili na Ligi prvaka? "Za plasman u Ligu prvaka dobili smo, ili ćemo ukupno dobiti 7,3 milijuna eura. Svi novci nisu još sjeli jer praksa je uvijek da to ide na rate, ali toliko ćemo ukupno dobiti."

To je samo zarada od plasmana u natjecanje, koliko ste inkasirali na ulaznicama? "Ne možemo reći sasvim točno jer smo ulaznice prodavali u paketima, ali nakon dvije utakmice može se okvirno reći da se tu radi o brojci od milijun i pol eura. No, osim novca smo zaradili i pohvale naših gostiju iz Reala i Ajaxa. Evo jedne anegdote. Jeste li znali da je predsjednik Reala Florentino Perez na adresu UEFA-e poslao u ime kluba službenu zahvalu, odnosno pohvalu na račun Dinama zbog organizacije i dočeka u Zagrebu. To inače nije uobičajeno i govori puno o našem uspjehu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitamo! Međutim, fascinantna je i zarada u ovo vrijeme krize. Ukupno se radi o brojci od gotovo devet milijuna eura zarađenih na Ligi prvaka. Koliko ste uložili u renoviranje maksimirskog stadiona? Često se spominjala brojka od 70 milijuna kuna, međutim jasno je da je to preuveličano... "U renoviranje stadiona koje smo napravili nedavno potrošeno je 4,5 milijuna eura, dakle oko 35 milijuna kuna. Ukupno su zaista planirana ulaganja od 70 milijuna kuna, ali mi i dalje nastavljamo s renoviranjem Maksimira i do Nove godine bi i to trebalo biti gotovo. Radi se ponajviše o uređenju sjeverne tribine, ali i ostatka infrastrukture. Pa pogledajte kako danas izgleda stadion. Ostavio je sjajan dojam i na predstavnike Reala i Ajaxa, a oni su navikli na najviše standarde."

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/8S4cdtm5IzZ9FuNgZYZw/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić nedavno je bio u Dubaiju na pregovorima s bogatim Arapima. Što je šef točno dogovorio s tamošnjim poslovnjacima? "Koliko sam upoznat, razgovori su bili pozitivni, ali zbog opće krize u svijetu i nesigurnosti ulaganja, nije postignut konkretan dogovor", zaključio je Vrba.

Sve je na kraju ostalo skriveno velom tajne, ali s obzirom da je Dinamo u međuvremenu dobio petogodišnju koncesiju na korištenje stadiona i da se spremate na uređenje i iznajmljivanje trenutno neiskorištenih poslovnih prostora, možete li nam otkriti hoće li i Arapi ulagati u Maksimir? "Ne, ne. Kad se radi o tome dijelu, sigurno ne. Kao što sam rekao, danas više nitko ne ulaže svoje novce tako lako kao nekad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/0pgVnyOy6FHhpzth9ysA/mov/1

Dinamo je sada napunio kasu. Hoće li je puniti i dalje prodajom igrača? Za Matea Kovačića se navodno otima pola Europe... "Pa čujte, novci od Lige prvaka će poslužiti za održavanja našeg velikog pogona, ali i za očuvanje projekta 'nema prodaje igrača'. Na svakoj našoj utakmici ima po desetak nenajavljenih skauta koji ne gledaju samo Kovačića nego i ostale naše igrače. Iako, Mateo trenutno fascinira mnoge. Ljudi iz Reala i Ajaxa su se divili da jedan 17-godišnjak igra tako samouvjereno protiv tako vrhunskih momčadi. Međutim, Zdravko je zatvorio rampu, pogotovo kad je u pitanju Kovačić. Naš je cilj ostanak u Ligi prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110181078006 arti-201110190080006 arti-201110190090006 arti-201110181055006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo