Favoriti Kutije Šibica? / 'Reprezentacija Dalmacije' cilja na osvajanje Kutije šibica: 'San je zaigrati na Štefanje'

Image

Ekipa iza koje stoji jaki sponzor ove godine ima najviše ciljeve. Igrači okupljeni iz dva splitska kluba žele zaigrati na Štefanje i opravdati ulogu favorita.

11.12.2022.
2:07
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo ide prema svojem kraju i sve nam je bliže povratak u nogometnu rutinu. Završetak Mundijala doći će kao depresija poslije jednog lijepog putovanja koje nam naši Vatreni dodatno uljepšavaju. Kao i kod povratka s putovanja, tako je i nama zaljubljenicima u nogomet cilj što brže i jednostavnije pronaći zanimaciju koja će nas izbaviti iz te rutine i donijeti nam još malo nogometnog dopamina.

Iako smo svi mislili da je nemoguće, uspjeli smo se akomodirati na Svjetsko prvenstvo u zimskim vremenima. Izgledalo je kao nemoguće, no više sile nisu nam dale izbora i jedna naizgled nepromjenjiva navika naišla je na promjenu. Nije ispalo tako loše, utakmice su se gledale uz kuhano vino i u jaknama, a dok Hrvatska pobjeđuje, hladnoća ne postoji. Ipak, jedan drugi turnir teško da će doživjeti sudbinu Svjetskog prvenstva. Kutija Šibica ima svoj termin već dugi niz godina i Božićno vrijeme nezamislivo je bez najpopularnijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj. Štefanje u Kutiji svake godine sve je zanimljivije, a mlađe generacije prate ga kao i oni prije njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kutija Šibica odavno je prerasla turnir za lokalne ekipe i entuzijaste i postala je pravi spektakl za ljubitelje malog nogometa. Sponzori, ugostiteljski objekti i razni privatnici okupljaju svoje ekipe kako bi sudjelovali na ovom turniru. Ove godine na jugu Hrvatske okupljena je ekipa koja uz jakog sponzora cilja na osvajanje turnira.

Ekipa Dietpharma okupljena je pod okriljem jakog sponzora koji želi trofej Kutije šibica staviti u svoje vitrine. Ovu momčad mnogi zovu i reprezentacija Dalmacije jer okuplja najbolje igrače s juga Hrvatske. Svoju ekipu predstavio nam je sportski predstavnik ove momčadi, gospodin Duje Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do okupljanja ekipe je došlo nakon inicijative gospodina Borne Rajića, u čijem obiteljskom vlasništvu je i brend Dietpharm po kojem ekipa nosi ime na ovogodišnjoj Kutiji Šibica", rekao je Đapić za Danas.hr i nastavio o tome zašto je prihvatio ovaj izazov.

"S obzirom na to da je mali nogomet sport koji možda nekada i nije najprivlačniji za velike sponzore - s iznimnim zadovoljstvom sam prihvatio izazov i skupio kvalitetnu ekipu za koju smatram da se ravnopravno može uključiti u borbu za najviši plasman. Ekipa je sastavljena od igrača iz Dalmacije te uglavnom od profesionalnih igrača iz dva splitska kluba koji igraju prvu hrvatsku malonogometnu ligu - MNK Torcida i AFCU", kazao nam je gospodin Đapić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prilikom sastavljanja ekipe vodilo se računa o svim segmentima. Znalo se da će u ekipu doći veliki broj jakih individualaca i bilo je potrebno i jako ime na klupi. Ekipa Dietpharma pronašla ga je u legendi Kutije šibica.

"Trener naše ekipe je Andrija Bogdanović, bivši reprezentativac Hrvatske u futsalu, sadašnji trener MNK Torcida iz Splita, ali i legenda Kutije Šibica. Gospodin Andrija Bogdanović nam je puno pomogao pri sastavljanju ekipe te s obzirom na to da većina igrača dolazi iz Splita, svi igrači vrlo dobro poznaju Andriju Bogdanovića te on njih. Smatram da je pri samom sastavljanju ekipe iznimno važno uklopiti različite karaktere, te je od neizmjernog značaja da se svi međusobno poštujemo i respektiramo", rekao nam je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kada se na turniru pojavi ovako jaka ekipa vrlo brzo i krenu špekulacije o tome koji su njihovi maksimalni dosezi. Igrački kadar ove ekipe izgleda zastrašujuće, a pokazali u prvoj utakmici pokazali su da neće imati milosti prema nikome. Protiv Hrvatskog katoličkog Sveučilišta slavili su deset nula. Iako protivnik nije u rangu favorita, način na koji ova ekipa igra daje im razloga da ciljaju na vrh

"S obzirom da u ekipi imamo dobra poznata imena s terena prve hrvatske malonogometne lige kao što su Franko Bilić, Ivan Gotovac ili Mijo Mišerda koji u svojim vitrinama imaju mnoštvo osvojenih turnira te individualnih nagrada - vjerujemo da imamo dovoljno iskustva i snage nositi se sa svim izazovima koji nas čekaju u nastavku Kutije Šibica", rekao je Đapić i ispričao nam osjećaju li pritisak i što im je najveći san kao ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je svima koji nastupaju na Kutiji Šibica san zaigrati pred krcatom dvoranom na Štefanju - pa tako i nama. Ne mislim da je dodatan pritisak što nas se svrstava među favorite, svjesni smo da ima vrhunskih ekipa na Kutiji Šibica te koliko je teško osvojiti ovo prestižno natjecanje. Sama činjenica da nas se stavlja uz bok legendarnim ekipama na Kutiji Šibica - čini nas ponosnima i nadamo se međusobnim okršajima."

Image

Prošlih godina svjedočili smo da ekipe koje dolaze iz raznih krajeva Hrvatske imaju dodatan motiv kada stanu na teren Kutije šibica. Ova ekipa najbolji je primjer toga jer je većina igrača iz Splita. Sve su to igrači koji rade ili igraju u svojim klubovima i kada je utakmica moraju potezati do Zagreba. Naporan je to ritam i kada stanete na teren znate zašto ste ovdje i želite naplatiti taj suludi ritam putovanja i obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo jako dobro upoznati s nevjerojatno bogatom povijesti i značajem Kutije Šibica te bi bio sjajan osjećaj ostvariti zapažen rezultat na takvom turniru. Većina nas je iz Splita, te nas većina radi ili profesionalno igra mali nogomet, svaki dolazak u Zagreb nam je logistički izazov ali i veliko zadovoljstvo."

Na svakom koraku na Kutiji Šibica se osjeti profesionalnost organizatora te o kakvom turniru se radi. Na nama je da damo sve od sebe na ovogodišnjem izdanju Kutije Šibica te na najbolji mogući način predstavimo sebe ali i kompaniju Dietpharm. Iskreno vjerujemo da je ovo samo početak jedne lijepe priče", završio je Đapić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo bliži se kraju i ostale sportske aktivnosti dobit će svoje mjesto u javnom prostoru i pred publikom. Hrvatska je ponovno napravila spektakularan rezultat i javnost će zasigurno biti zaluđena bilo kakvom nogometnom aktivnosti. Kutija Šibica ove godine može biti gledanija i atraktivnija nego ikada, a Dalmacija svoga konja za trku ima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo