'EGZORCIZAM', 'PICKFORD HEROJ', 'NOGOMET SE VRAĆA KUĆI': Ovako su engleski mediji doživjeli pobjedu nad Kolumbijom

Image
Foto: AFP

Engleska će protiv Švedske igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji

4.7.2018.
8:59
AFP
VOYO logo

Engleska je sinoć u dramatičnom stilu eliminirala Kolumbiju i osigurala plasman u četvrtfinalu, gdje će igrati protiv Švedske. Odabranici Garetha Southgatea bili su bolji u izvođenju jedanaesteraca, a heroji pobjede bili su Evertonov Jordan Pickford, koji je obranio penal Bacci i Tottenhamov Eric Dier, koji je zabio odlučujući jedanaesterac za pobjedu.

'Nogomet se vraća kući'

Bila je to prva ikad pobjeda Engleza nakon jedanaesteraca na Svjetskim prvenstvima, a reakcije u domaćim medijima bile su prilično lude. Mirror i Football365 odma su posegnuli za starim engleskim klišejem i napisali da se "nogomet vraća kući", dok je Guardian pisao kako je riječ o Southgateovom "iskupljenju nakon 22 godine boli". Independent piše kako je riječ o "egzorcizmu engleskih demona", a njihov novinar Jonathan Liew pisao je o engleskom "hororu i odbijanju treptanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući susret s Hrvatskom

Engleska je, podsjetimo, eliminirana nakon jedanaesteraca protiv Portugala na Euru 2004., Njemačke na Euru 1996., ponovo Portugala na Svjetskom prvenstvu 2006. i Italije na Euru 2012. Ukoliko Engleska i Hrvatska pobijede u četvrtfinalu, srest će se međusobno u ogledu polufinala.

Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo