Skandal u Africi / Egipćani tvrde da su ih pokušali kamenovati u Senegalu: 'Sramotno je i prošli su na prevaru'

Image
Foto: screenshot Twitter

Reakciju iz Egipta nije trebalo dugo čekati, a Faraoni se žale kako su bili izloženi i rasističkom vrijeđanju s tribina

30.3.2022.
11:03
screenshot Twitter
VOYO logo

Drugi veliki i važni ogled između Senegala i Egipta, Manea i Salaha, otišao je na stranu Senegalaca. Nakon što su se okitili naslovom prvaka Afrike nakon jedanaesteraca, Mane i društvo su na isti način protiv istog protivnika prošli i na Svjetsko prvenstvo u Katru.

No veliki su repovi ostali nakon susreta odigranog u utorak zbog niza incidenata koji su pratili ovaj susret, a koji su kulminirali upravo tijekom izvođenja penala. Naime, u prve dvije serije su obje ekipe promašile svoje jedanaesterce, a kad je bijeloj točci pristupio Mo Salah njegovo je lice pozelenilo od lasera. Salah je dekoncentrirano napucao loptu preko vrata, a Senegal je naposljetku prošao dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe za rasizam i kamenovanje

Daily Mail tvrdi da je egipatski autobus kamenovan prilikom dolaska na stadion te da su igrače gađali s tribina tijekom zagrijavanja, ali i prilikom odlaska s terena.

Reakciju iz Egipta nije trebalo dugo čekati, a Faraoni se žale kako su bili izloženi i rasističkom vrijeđanju s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve se stvari događaju i u Europi, no Senegalci su cijelu ovu priču digli na jedan viši, ozbiljniji nivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što su igrači iz Egipta morali proći u ovoj utakmici, a posebno u izvođenju jedanaesteraca, bila je sramota. Ne bi bilo dopušteno u Evropi, pa zašto je onda u Senegalu? To je prevara. Vrlo jednostavno", napisao je irski novinar Ewan MacKenna na Twitteru nakon utakmice.

Usprkos incidentima, ne očekuje se da će FIFA povući nekakve krucijalne poteze što znači da ćemo gledati prvenstvo bez Salaha, ali sa Maneom. Egiptu ostaje tugovati nakon drugog uzastopnog poraza od Senegala te vježbati izvođenje penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo