Eduardo 'nokautiran': Velika Mamićeva pobjeda na sudu!

Pravomoćnom presudom Eduardu je zaplijenjen stan i dva automobila, te mora Mamiću vratiti milijunski dug.

10.9.2013.
10:06
VOYO logo

Eduardo i Zdravko Mamić još su prije više od 10 godina potpisali građanski ugovor u kojem se tada mladi nogometaš obvezao doživotno isplaćivati postotak svoje zarade. Prema Eduardovom riječima, u startu je morao davati polovinu, a na kraju je postotak pao 'samo' na petinu zarade.

Mamić je u međuvremenu ustupio sinu Mariju 'prava' na Eduarda, a hrvatski reprezentativac je od 2007. godine odlučio da više neće poštovati dogovor jer smatra da je lihvarski. U lipnju i listopadu 2011. Mario Mamić je pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu pokrenuo dva sudska ovršna postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mamić zahtijeva isplatu glavnice u iznosu 5.513.086,48 kuna. Dakle, kroz dva postupka zahtijeva naplatu iste tražbine, tj. hoće jednu tražbinu naplatiti dvostruko što je samo po sebi nemoralno i govori o nezajažljivosti", tvrdio je prije dvije godine Eduardo da Silva.

Nogometaš je ipak izvukao deblji kraj – pravomoćnom presudom zaplijenjen mu je stan u Zagrebu i dva automobila, te mora platiti dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mario Mamić sad može zahtijevati prisilnu prodaju Eduardove imovine – stana i dva automobila", rekao je Eduardov odvjetnik Ivica Crnić u izjavi koju prenosi Gol.hr.

No, tu priči nije kraj jer Eduardo tvrdi da se radi o lihvarskom ugovoru i taj je proces također na sudu. Uspije li bivši dinamovac to i dokazati, ova bi priča mogla poprimiti sasvim drugačiji tijek...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo