VIDEO: / Kakva majstorija Edina Džeke! Etihad eruptirao!

Zlatna rezerva Edin Džeko još je jednom izvukao Manchester City iz ponora i donio mu pobjedu. Građani su u 11. kolu Premierlige na svome Etihadu svladali Tottenham s 2:1 iako su do 66.

11.11.2012.
17:03
VOYO logo

Spursi su ove sezone u gostima već svladali United, a dobro im je krenulo i protiv drugog kluba iz Manchestera. U 21. minuti je Tom Huddlestone nabacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Steven Caulker je s vrha peterca glavom matirao Joea Harta.

City je u drugom poluvremenu krenuo u opsadu gola gostiju, a do izjednačenja je došao u 65. minuti pogotkom Sergija Agüera. Osam minuta kasnije u igru je ušao Edin Džeko, što se još jednom pokazalo dobitnom kombinacijom Roberta Mancinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanski nogometaš je u 88. minuti utrčao na proigravanje Davida Silve i premda je imao na leđima jednog od gostujućih braniča, uspio je lijevom nogom sjajno zakucati loptu u mrežu Brada Friedela. To mu je već šesti pogodak ove sezone, a ukupno 11. u Premiershipu koji je postigao kao rezerva. Samo su sedmorica igrača u povijesti Premierlige zabila više golova s klupe od reprezentativca BiH. City je, pak, pobijedio u svih devet utakmica u kojima je Džeko bio strijelac nakon ulaska u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je spomenuti i da je posljednji put City kod kuće preokrenuo zaostatak 1:0 na poluvremenu prije četiri godine i to protiv - Tottenhama. Građani su se ovom pobjedom vratili na dva boda zaostatka za vodećim gradskim rivalom Unitedom.

Središnja figura utakmice na Stamford Bridgeu bio je kapetan Chelseaja John Terry. Iskusni 32-godišnji branič se vratio na teren nakon odrađene suspenzije zbog rasističkog ispada, ali čini se da ga čeka nova stanka, ovaj put zbog teške ozljede. U 35. minuti se, naime, Terry sudario s napadačem Redsa Luisom Suarezom i uz bolan krik pao na tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije no što je morao izaći iz igre, Terry je uspio i zabiti jedini pogodak za Bluese. Juan Mata je u 20. minuti nabacio iz kornera, a kapetan je glavom donio vodstvo europskom prvaku. Na sličan je način u 73. minuti izjednačio Suarez. Steven Gerrard je izveo korner, a Jamie Carragher je proslijedio loptu Urugvajcu koji ju je glavom smjestio iza leđa Petra Čecha. Manchester City - Tottenham 2-1 (Agüero 65, Džeko 88 / Caulker 21)

Chelsea - Liverpool 1:1 (Terry 20 / Suarez 73)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Manchester United 27 2. Manchester City 25 3. Chelsea 24 4. Everton 20 5. WBA 20 6. Tottenham 17 ...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo