KAKVA KUHINJA / Talijani: Džeko je prihvatio ponudu Hajduka

Image
Foto: Profimedia

Kuha se kuha...

28.6.2024.
23:30
Profimedia
VOYO logo

Edin Džeko pridružit će se Hajduku, izvještava talijanski Mediaset. Prema njihovim tvrdnjama, Džeko je prihvatio ponudu koju su mu predstavili sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso te će uskoro potpisati dvogodišnji ugovor s Hajdukom.

Image
MINIMALNO /

Prvi Hajdukov protivnik doživio šokantni poraz nakon 13 pobjeda zaredom

Image
MINIMALNO /

Prvi Hajdukov protivnik doživio šokantni poraz nakon 13 pobjeda zaredom


Džeko dolazi iz Fenerbahčea, gdje je prošle sezone pokazao vrhunsku formu. U 46 utakmica postigao je 25 golova i asistirao za 10. Fenerbahče je sezonu završio na drugom mjestu, s tri boda manje od prvaka Galatasaraya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahče je ovog ljeta preuzeo Jose Mourinho, koji očito ne računa na bosanskohercegovačkog napadača. Slična situacija dogodila se i prije tri godine, kada je Džeko nakon Mourinhovog dolaska otišao iz Rome u Inter.

Sjajni napadač iz Bosne i Hercegovine igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter prije Fenerbahčea. U Romi je igrao od 2015. do 2021. godine, a ondje je bio suigrač s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba tijekom sezone 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je kao sportski direktor Hajduka bio ključan u dogovaranju ovog transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džeko je poznat po svojoj naklonosti prema Hajduku, a njegov najbolji prijatelj Senijad Ibričić je veliki miljenik Torcide. Džeko ima poveznicu s Hrvatskom i kao vlasnik restorana u Dubrovniku. Ibričić je prije dvije godine izjavio:"Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, kao navijač i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. No, tko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme."

Džeko je ostavio dubok trag i u Njemačkoj, gdje je 2009. vodio Wolfsburg do naslova prvaka, a godinu dana kasnije bio je najbolji strijelac Bundeslige. S Manchester Cityjem je dvaput bio prvak Engleske, a 2017. je bio najbolji strijelac Serie A. Najbolji je strijelac u povijesti reprezentacije BiH sa 65 golova. U svojoj karijeri zabio je preko 400 golova za klubove i reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo