prijateljska utakmica od 20.45 / Dvoboj na Rujevici: Hrvatska protiv Jordana bez najvećih zvijezda, ali uz vodstvo novog kapetana

Hrvatska će protiv Jordana na Rujevici igrati bez najvećih zvijezda, ali će je predvoditi novi kapetan

15.10.2018.
19:55
VOYO logo

Kome će se danas posrećiti? Jordan je prava prilika za lov na minute onima koji ih inače nemaju toliko.

"Dobro će nam doći ova utakmica da damo šansu onima koju su imali malu minutažu, Da ih vidimo barem jedno poluvrijeme. A dobro će doći i njima samima da se nametnu za iduće akcije koje su pred nama", kaže Zlatko Dalić, izbornik nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić bi vrlo brzo, možda već i protiv Jordana, mogao dobiti odgovore na važna pitanja: Tko je zamjena Mariju Mandžukiću? Može li Marko Pjaca ponovno biti onaj stari? I je li debitant Karlo Bartolec netko na koga se može računati i u budućnosti? Da jest, misli njegov bivši trener iz Lokomotive.

"Siguran sam da on može biti jako dobar, ne samo zamjena, već i jako dobar desni bek u našoj reprezentaciji. Sa svoje 23 godine ima jako puno iskustva, jako motoričan", kaže Mario Tokić, bivši nogometni reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartolec na desnoj strani kao debitant, Antonio Milić na lijevoj s tek jednim nastupom. Stoperi iskusni Lovren i Vida. Vezni red potpuno je nov u odnosu na Englesku, Badelj najiskusniji među njima. Statistiku napadača danas će popravljati Pjaca, Rebić i Kramarić. Jer nakon Rusije u tri utakmice zabili su samo jednom, ne računajući Bjelovar.

"Naravno da će dobit neki igrači koji su odigrali manje minuta u nacionalnom dresu i sigurno će bit dobra provjera", kaže Domagoj Vida, nogometni reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadački dio posebna je priča Dalićevih briga. Pjaca se dugo oporavljao od ozljede i polako se vraća.  U osam susreta za Fiorentinu zabio je jedan gol i upisao jednu asistenciju. Rebić i Kramarić u napadu su nedodirljivi, ali i dalje nisu zamjena Mandžukiću koji se oprostio. Prava je ovo prilika Nikoli Kaliniću da izgladi stvari s izbornikom i postane udarna igla Vatrenih.

"Od njega treba krenuti ta inicijativa i onda eventualno kroz puno razgovora s reprezentativcima i izbornikom i ljudima iz Saveza donijeti možda odluku o njegovu povratku", kaže Mario Tokić, bivši nogometni reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Kalinićem ili bez njega, reprezentacija nakon Rusije želi sačuvati ugled među elitom. Na utakmici protiv slabašnog Jordana, pred domaćom publikom ne smije biti kiksa. 

Hrvatsku reprezentaciju prevodi Domagoj Vida

Hrvatsku reprezentaciju danas će na prijateljskoj utakmici protiv Jordana po prvi put s kapetanskom trakom oko ruke predvoditi Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi sam put kapetan, to je velika čast, motiv i zadovoljstvo, hvala izborniku što mi je pružio tu priliku", kazao je Vida. 

"Htio je i on ići kući, ali kad sam mu kazao da će biti kapetan, ostao je", rekao je izbornik Zlatko Dalić pa dodao: 'Šalim se, naravno'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će protiv Jordana na Rujevici igrati bez najvećih zvijezda Luke Modrića, Ivana Perišića, Ivana Rakitića i Matea Kovačića, koji su se nakon remija s Englezima u petak već vratili u svoje klubove.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo