ŠTO SE TU DOGODILO? / Dugo nije bilo ovako zanimljive situacije u HNL-u. 'Oko sokolovo' komentiralo maratonsku provjeru VAR-a i neobičan gol Hajduka

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovoga vikenda bilo je dosta spornih situacija i jedna vrlo zanimljiva na utakmici Hajduka

22.8.2022.
21:51
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Bivši sudac, a danas komentator i ekspert za svoju profesiju, Mario Strahonja, komentirao je u HRT-ovoj emisiji Stadion, sporne situacije iz proteklog kola Prve HNL.

Ovoga vikenda bilo je dosta spornih situacija i jedna vrlo zanimljiva na utakmici Hajduka, kod drugog pogotka Bijelih. Što se spornih odluka tiče s utakmice Hajduka i Lokomotive, sudac Tihomir Pejin imao je ponešto grešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo jedan mali propust na Poljudu. U 27. minuti nije trebao biti penal za Hajduk, kad se provjeravalo igranje rukom. Mersinaj je trebao dobiti drugi žuti karton u 83. minuti, kad je srušio Livaju na centru. Prekršaj se dogodio blizu suca Pejina i on je trebao tu situaciju riješiti žutim kartonom", rekao je Strahonja.

Image
KAKVE SLIKE /

Torcida napravila pravi šou na tribinama: Zbog njihove bakljade se morala prekinuti utakmica Hajduka i Lokomotive

Image
KAKVE SLIKE /

Torcida napravila pravi šou na tribinama: Zbog njihove bakljade se morala prekinuti utakmica Hajduka i Lokomotive

Maratonska provjera VAR-a

Komentirao je i maratonsku provjeru kod drugog gola Hajduka, kada je Lukas Grgić zabio nakon kornera. Provjera je trajala četiri minute i provjeravalo se nepostojeće zaleđe kao i nepostojeća ruka Grgića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je objasniti i zašto je provjera gola Grgića trajala četiri minute. Nepotrebno, jer svi su vidjeli da tu nema igranja rukom ni zaleđa. Ove situacije ne bi smjele trajati ovako dugo jer se tu prelomila utakmica koja je bila puna ritma. Tu se mogu dogoditi i druge situacije jer su igrači puni emocija i ne znaju vrijedi li gol ili ne", rekao je Strahonja.

Oštećena Rijeka

Komentirao je i utakmicu Rijeke i Istre u kojoj je Rijeka oštećena za jedanaesterac. Igrač Istre srušio je Ampema u kaznenom prostoru, a sudac nije ništa signalizirao. Isto tako, u 71. minuti je Luka Marin srušio Selahija i za to je trebao dobiti izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je da je sudac donio lošu odluku, ali još mi je više žao igrača koji je pretrpio prekršaj. Ovo je čisti crveni karton. Nema nikakve dileme. Ovo je neprihvatljivo, Suci iz VAR-sobe trebali su pomoći glavnom sucu", kazao je Strahonja i napomenuo kako je i Mateo Pavlović trebao dobiti crveni karton za udaranje laktom u skoku u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo