DROGBA I ETO'O PODIVLJALI ZBOG SKANDALOZNOG EKSPERIMENTA: / 'Slušajte me vi ku*vini sinovi. Nismo mi zamorci'

Image
Foto: Profimedia

Eto'o je prvi reagirao i to podosta žestoko

3.4.2020.
15:17
Profimedia
VOYO logo

Nekadašnji kamerunski golgeter Samuel Eto'o i bjelokošćanski velikan Didier Drogba podivljali su nakon skandaloznog priloga na jednom francuskom TV-kanalu.

Naime, ideja Jeana-Paula Mire, predstojnika klinike za reanimaciju u pariškoj bolnici "Cochin" i Camillea Lochta, direktora Državnog instituta za zdravlje i medicinsko istraživanje, bila je da se lijekovi za koronavirus prvo isprobaju u Africi, a zbog toga su nogometaši podigli glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto mi ne bi svoje eksperimentalne lijekove protiv korona virusa lijepo testirali u Africi? Tamo ne nose maske, ionako nema lijekova, nema reanimacije... To se već radilo, u nekim istraživanjima vezanim uz AIDS. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izražene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu", rekao je Mira, a nadovezao se Locht.

"Kolega ima pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eto'o je prvi reagirao i to podosta žestoko. "Ma slušajte me vas dvojica kur...ih sinova: pa nismo vam mi zamorci", poručio je Eto'o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drogba je bio nešto umjereniji. "Apsolutno je neshvatljivo što moramo i dalje trpjeti. Afrika nije testni laboratorij, ne držite Afrikanke i Afrikance za zamorce! Ponižavajuće, rasistički", zaključio je Drogba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se još jedan velikan, Senegalac Demba Ba. "Dobro došli na zapad, gdje bijelci misle da su superiorni toliko da rasizam postaje usputna banalnost", poentirao je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo