DRAMATIČNI TRENUCI SLAVNOG STRUČNJAKA: / 'Nisam isti trener kao prije 25 godina'

Image
Foto: AFP

Manchester United jučer je u sklopu 17. kola Premier lige izgubio od Norwicha na Old Traffordu s 1:2. Tako su Crveni vragovi prvi put nakon 1998.

20.12.2015.
13:23
AFP
VOYO logo

Niti utrošenih stotine milijuna eura na pojačanja nisu bili dovoljni Manchester Unitedu da zasja onim starim pobjedničkim sjajem. Šesnaesteroplasirana momčad Premier lige Norwich skinula je skalp velikanu, a stolica Louisa Van Gaala sad se trese opasnije nego ikad prije. Slavni nizozemski stručnjak tako bi mogao doživjeti sudbinu Josea Mourinha, koji je u četvrtak dobio otkaz u Chelseau.

"Mislim da mogu okrenuti stvari, ali nikad ne znate... To ne ovisi o meni, vidjet ćemo što će biti", izjavio je Louis Van Gaal koji sa Unitedom ima ugovor do kraja sezone 2016/17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji puta United je slavio prije mjesec dana

Manchester United nalazi se u teškom razdoblju. Ovo im je bio drugi uzastopni poraz, a posljednji je put United slavio 21. studenog protiv Watforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je potvrda da smo u teškom periodu i iz toga moramo izaći. Teško je. Trebamo pobjeđivati u svakoj domaćoj utakmici, i to nam je uspjelo sve do sada. Moramo se držati zajedno, ne samo igrači i trener, nego i navijači, to je jako važno. Svaka moja riječ o ovom porazu je riječ previše. Nismo napravili što smo trebali", rekao je Van Gaal.

Rotacije trenera u Engleskoj, strah za Van Gaala

Mourinho se u nekim špekulacijama spominje kao novi trener Manchester Uniteda. Uz to, od sljedeće sezone na klupu Unitedovog velikog gradskog rivala Cityja mogao bi zasjesti Pep Guardiola, koji će momčad Bayern Munchena voditi još samo do kraja tekuće sezone. Zbog te značajne rotacije trenera u velikim engleskim klubovima, Van Gaal bi trebao strahovati od budućih poteza čelnika Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je to u nogometu. To znam i ja, i uprava kluba. Ne mislim kako će promijena trenera sigurno donijeti izravan uspjeh. Ja uvijek procijenjujem samo sebe. Nisam isti trener kao prije 25 godina. Zbog toga sam, ili bolje reći bio sam, vrlo uspješan menadžer", dodao je Van Gaal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo