Drama u Splitu: Izbjegnut okršaj Hrvatske i Srbije!

Nakon što je hrvatska futsal reprezentacija izborila povijesni nastup u polufinalu EP-a saznalo se i s kime će se u zagrebačkoj Areni boriti za finale.

7.2.2012.
20:01
VOYO logo

Podsjetimo, Hrvatska je u dramatičnoj četvrtfinalnoj borbi s Ukrajincima pobijedila tek nakon izvođenja penala, odnosno šesteraca u kojima je briljirao hrvatski vratar Ivo Jukić s tri obrane.

Ukrajinski izbornik Genadij Lisančuk izazvao je svojim izjavama nakon utakmice veliki skandal tvrdeći da je po njihovoj zastavi bacano smeće, ukrajinskom kapetanu raskrvaren nos te da se naši reprezentativci nisu ponašali kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska malonogometna reprezentacija je zasluženo proslavila veličanstveni uspjeh te se počela pripremati za veliki polufinalni susret s Rusijom koja je s 2:1 pobijedila Srbiju.

Srbi su na užas domaćih navijača poveli s 1:0 u 25. minuti preko Milosavca, ali Fukin je u 29. minuti topovskim udarcem izjednačio i stvari vratio na početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima Fukin i Pereverzev stjerali su Srbe u 'mišju rupu'. Pogađali su vratnice, stvarali prigode, a Srbiju je u igri držao vratar Miodrag Aksentijević. Ipak, ni on nije mogao izdržati pritisak, a Brazilac s ruskom putovnicom Pula je u 34. minuti povisio na 2:1.

Srbija u dramatičnoj završnici susreta zamalo izjednačila u 38. minuti kada je Kocić pogodio stativu. Inače, da nije bilo gromoglasnih zvižduka za vrijeme intoniranja himne gotovo da se ne bi ni znalo da Srbija igra u 'vrućem' Splitu. Dvije tisuće znatiželjnika ipak se posvetilo gledanju nogometa, začuo se tu i tamo tek pokoji zvižduk ili pogrdan uzvik. A da ne bi bilo nekakvih izgreda brinulo se brojno osiguranje. Rusi su se pokazali kao izuzetno kvalitetna reprezentacija i Hrvatsku čeka težak posao na putu do finala. Ali, izabranici Mate Stankovića već su nas naučili da su na ovom prvenstvu spremni na sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Sportski.net vas vodi u zagrebačku Arenu na polufinale između Hrvatske i Rusije, a da bi osvojili ulaznice za ovaj nezaboravni malonogometni događaj morate odgovoriti na nagradno pitanje.

Dijelimo 15 puta po dvije ulaznice, a imena dobitnika će biti objavljena do srijede, 08.02. do 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradno pitanje je na našoj Facebook stranici u glavnom meniju.

Više o temi: specijal-201102150360004-Europsko prvenstvo u rukometu 2012

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo mi sve još izgleda nestvarno. Cijelo vrijeme vraćaju mi se slike s utakmice protiv Ukrajine. Svakako je lijep osjećaj plasirati se u polufinale EP-a, a nadam se da će Dario Marinović, koji se ozlijedio protiv Ukrajine, biti spreman za utakmicu. Lisančukovim izjavama ne dajem na važnosti jer je on zadnji koji može govoriti o fair-playu. Zastava koju spominju nije ni postojala. Da je pošten, nakon utakmice bi se pokrio ušima i otišao. Nije bilo revanšizma, ali oni jednostavno nisu naši sportski prijatelji', izjavio je hrvatski izbornik Mato Stanković. Rumunjska - Španjolska 3:8 HRVATSKA - Ukrajina 4:2 (1:1) Rusija - Srbija 2:1 Italija - Portugal 3:1

Raspored polufinala: HRVATSKA - Rusija (9. veljače) Španjolska - Italija (9. veljače)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo