Drama u Splitu: Hrabra Hrvatska do velike pobjede!

Hrvatska je drhtala do posljednje sekunde protiv Rumunjske u prvoj utakmici na Europskom futsal prvenstvu, ali na kraju je slavila 2:1 i upisala vrlo vrijedna tri boda na početku natjecanja.

31.1.2012.
17:50
VOYO logo

Split. Spaladium Arena. Gledatelja: 6.000

Strijelci: 1:0 - Marinović (23), 1:1 - Csoma (30), 2:1 - Grcić (35)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Jukić, Stojkić, Matošević, Grcić, Đulvat, Despotović, Babić, Jelovčić, Marinović, Bajrušović, Novak, Suton, Laura, Mijatović. IZBORNIK: Mato Stanković

Rumunjska: Iancu, Florea, Matei, Radu, Ignat, Dobre, Raducu, Lupu, Sotarca, Al-Ioani, Stoica, Gherman, Safar, Csoma. IZBORNIK: Sito' Rivera U odličnoj atmosferi Spaladium Arene Hrvatska je nakon grča u prvom dijelu, u nastavku zaigrala znatno bolje i pobijedila Rumunjska sa 2:1. Poveli smo golom Marinovića u 23. minuti nakon lijepe asistencije Sutona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Rumunji su iz prekida u 30. minuti stigli do izjednačenja. Nakon ubacivanja iz kuta Jukića je prevario Csoma. Na sreću, pet minuta prije kraja Grcić je pobjegao gostujućoj obrani i matirao njihovog vratara za veliko slavlje Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva.

"Nikad nitko nije favorit protiv nas uz ovu publiku. To sam govorio i prije prvenstva. Idemo sad dalje, pokušati pobijediti Češku, da pokušamo izbjeći Španjolsku u četvrtfinalu", rekao je vratar Ivo Jukić, a izbornik Mato Stanković je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo u grču u prvom dijelu, ali nakon gola bilo je sve lakše i evo upisali smo velika tri boda."

Kraj utakmice. Hrvatska je strepila do posljednje sekunde, ali je uspjela izdržati i upisati prvu pobjedu na Europskom prvenstvu. Rumunjska je pala 2:1-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Hrvatska treba izdržati još samo minutu da upiše prvu pobjedu na turniru.

38' - Hrvatska se odlično brani s igračem manje u polju. Rumunji su nas stisnuli na našu polovicu, ali ne mogu ozbiljnije zaprijetiti Jukiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - U posljednjih pet minuta Rumunji igraju bez vratara.

35' - GOOOOOOLL za Hrvatsku. Odlično se Grcić ubacio iz drugo plana i zabio za novo vodstvo Vatrenih pet minuta prije kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Zbog grubog prekršaja na sredini igrališta požutio je Suton.

30' - GOL za Rumunjsku. U jeku hrvatske dominacije Rumunji su došli do izjednačenja. Zabio je Csoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Marinović je u samoj jednoj minuti imao dvije prilike da poveća vodstvo Hrvatske, ali nažalost rezultat se nije mijenjao. Kod prve prilike napravio je potez previše i lopta mu je pobjegla, a u drugoj je pucao visoko iznad gola.

28' - Izbornik Stanković na teren je poslao četiri igrača koji mogu jako dobro čuvati loptu, pa Hrvatska kontrolira posjed lopte. Zaprijetili smo preko Sutona, ali otišlo je to pored vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Mogli su povećati naši svoje vodstvo, ali Marinović je zakasnio na jedno ubacivanje sa lijeve strane.

23' - GOOOOLLLLL za Hrvatsku. Izveli smo brzu kontru, Marinović je ostao sam pred rumunjskim golom i bez problema je zabio prvi gol za Vatrene na prvenstvu i veliko vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' - Izigrali su Rumunji našu obranu i već zaobišli našeg vratara Jukića, ali je Bajrušović požrtvovnim startom uspio odbiti loptu u korner.

21' - Počelo je drugih 20 minuta. Hrvatska je puno odlučnije krenula u nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Nakon prvih 20 minuta Hrvatska i Rumunjska igraju bez golova. Gosti su malo bolje otvorili susret, međutim kasnije su naši reprezentativci oslobodili pritiska i nekoliko puta lijepo zaprijetili. Najveći problem Vatrenima stvaraju prekidi, ali Rumunji zasad to na sreću još nisu iskoristili.

20' - Još jedna lijepa akcija Hrvatske. Izigrali smo obranu Rumunja, a u prilici se našao Suton, ali njegov udarac zaustavio je vratar gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Marinović je ušao iza braniča Rumunjske i odlično pucao, ali je još bolje njegov udarac obranio vratar gostiju.

15'- Novak je lijepo prošao svojeg čuvara i zaprijetio golu Rumunjske, ali je njegov dobar udarac iskosa s desne strane golman odbio u gol aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' - Gherman je presjekao jednu loptu na sredini igrališta i krenuo prema našem golu, ali umjesto asistencije se odlučio na udarac i upropastio je veliku priliku Rumunja.

12' - Rumunji su počeli presing na igrače Hrvatske. Već smo izborili tri akumilirana prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Nakon početnog pritiska Rumunja, Hrvatska se oslobodila pritiska i preuzela inicijativu, međutim još uvijek nije ozbiljnije ugrozila vrata naših protivnika.

7' - Prva prijetnja Hrvatske. Zaprijetio je Marinović sa 10-ak metara ali otišlo je to iznad vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Još su jednom zaprijetili Rumunji preko Mateia, ali i drugi njegov udarac nije završio u okviru gola.

2' - Hrvatska je počela iznimno oprezno i inicijativu na početku susreta u potpunosti prepustila Rumunjima. Matei je prvi zaprijetio Jukiću, ali otišlo je to pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica u Spaladium Areni.

Izbornik Hrvatske Mato Stanković ističe kako će se ljudi napokon imati priliku uvjeriti kako mali nogomet nije oblik rekreacije, već pravi sport. Naša reprezentacija će protiv Rumunjske i Češke tražiti četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rumunji su opasni, puno ulažu, Česi su dugo u vrhu. Najvažnije je da damo sve od sebe, napredovali smo znatno. Prije nekoliko godina nismo se igrajući s najboljima mogli obraniti od presinga, a sad smo u takvim utakmicama ravnopravni. Bude li nam šest-sedam igrača raspoloženo, možemo svakoga pobijediti", rekao je Stanković.

Vratar reprezentacije Ivo Jukić uvjeren je kako možemo daleko.

"Ne bježimo od uloge favorita, prvo mjesto u skupini moglo bi nas dovesti do povijesnog uspjeha – polufinala", ističe vratar Vatrenih.

Prema nekim podacima, za utakmicu s Rumunjskom prodano je već oko šest tisuća ulaznica i Hrvatska bi mogla imati veliku podršku. A poznavajući Splićane, puno je onih koji će u posljednji trenutak krenuti prema Spaladium areni. Oni optimističniji uvjereni su da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a oni manje optimistični očekuju oko 7-8 tisuća grlatih navijača. Obje varijante zvuče jako dobro. Skupina A (Split): Hrvatska Češka Rumunjska

31.01.2012: HRVATSKA - RUMUNJSKA2:1 04.02.2012: HRVATSKA - ČEŠKA, Spaladium Arena, (5:4) 06. 02. 2012. HRVATSKA - UKRAJINA (21.00)

Skupina B (Zagreb) Španjolska Ukrajina Slovenija

Skupina C (Split) Italija Rusija Turska

Skupina D (Zagreb) Portugal Srbija Azerbajdžan

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo