DRAMA U REDOVIMA TALIJANSKOG VELIKANA: /

Zbog kršenja covid-19 protokola prijeti im izbacivanje iz Serie A

Image
Foto: Profimedia

Nogometnom savezu Italije predani su rezultati testiranja obavljenih u utorak

4.11.2020.
14:45
Profimedia
VOYO logo

Zbog mogućeg kršenja zdravstvenog protokola koji vrijedi dok traje epidemija koronavirusa Nogometni savez Italije (FIGC) pokrenuo je istragu protiv Lazia, a istragu je otvorio i ured rimskog tužitelja. Laziju prijete sankcije koje se kreću od novčane kazne pa do izbacivanja iz Prve lige, objavila je u srijedu La Gazzetta dello Sport.

Sve je počelo prije tjedan dana kada zbog zaraze koronavirusom napadač Ciro Immobile, brazilski veznjak Lucas Leiva i albanski vratar ThomasStrakosha nisu mogli igrati 28. listopada u Ligi prvaka protiv Club Bruggea (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica igrača su ponovno testirani uoči prvenstvenog susreta u gostima kod Torina, koji je bio na rasporedu u nedjelju, 1. studenoga, i bili su negativni. Protiv Torina vratar Thomas Strakosha ostao je na klupi za pričuve, Lucas Leiva je odigrao drugo poluvrijeme, a Ciro Immobile je ušao u igru u 57. minuti i u sudačkoj nadoknadi (90+5) zabio je iz penala za 3-3, a strijelac za pobjedu Lazija 4-3 bio je Caicedo (90+8).

Jesu li riskirali zdravlje igrača?

No, alarm je zazvonio kada je Uefa zabranila Immobileu, Lucasu Leivi i vrataru Strakoshi da putuju u Rusiju gdje večeras u Ligi prvaka Lazio igra protiv Zenita. Ured rimskog tužitelja zatražio je testove na koronavirus koji su obavljeni prije utakmica Club Brugge - Lazio i Torino-Lazio, te je saslušao predsjednika Lazija ClaudiaLotita i klupskog liječnika Ivu Pulcinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Nogometnom savezu Italije predani su rezultati testiranja obavljenih u utorak. Kakva će biti kazna ovisit će o tome da li je Lazio svojim potezima riskirao zdravlje igrača, klupskog osoblja, sudaca i drugih koji su mogli biti izloženi zarazi koronavirusom, te da li je bilo namjere da promijeni tijek ili rezultat utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo