Drama Hajduka u polufinalu turnira u Turskoj!

Hajduk je u polufinalu Sultan cupa u turskom Beleku, nakon prave drame u izvođenju jedanaesteraca s 8:7 bio je bolji od rumunjskog Vasluia.

3.2.2012.
20:38
VOYO logo

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 0:0, a s bijele točke bili su precizni Vuković, Neretljak, Lendrić, Caktaš, Kukoč, Lima, Kiš, James, dok je Blažević je zaustavio udarac Jovanovića.

Zanimljivo, Lendrić i Kiš "panenkama" su svladali vratara Rumunja, totalno ga izludili. Bijeli će u finalu igrati protiv bugarske Lokomotive Plovdiv, koja je s 2:0 svladala Maribor. Protiv najsnažnijeg dosadašnjeg rivala na pripremama, Hajduk se postavio odlučno, svim silama želio je trener Krasimir Balakov dokazati da Bijeli ipak nisu baš mačji kašalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni motiv bio je i tv prijenos tako da je javnost u Hrvatskoj mogla vidjeti kakav je ovaj novi Hajduk u kojem je u prvoj momčadi bilo pet novih igrača. Baš dvojica novih, Ozobić i Caktaš kreirali su najveću prigodu Splićana u prvom dijelu.

U 7. minuti Ozobić je odigrao odličnu dubinsku loptu za dojučerašnjeg veznjaka Dugopolja, Caktaš se odlično ubacio iza obrane Vasluia, ali njegov udarac odsjeo je na vratnici. Opasan je Hajduk bio i u 29. minuti, Andrijašević je povukao kontru, ali Gabrić je s vrha šesnaesterca šutirao ravno u Cerniauskasa, Litavca na vratima Vasluia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji praktički nisu ozbiljnije ugrozili splitska vrata, a prvo poluvrijeme ostat će i upamćeno po ozljedi Franka Andrijaševića. Dobio je kopačkom u glavu, obliven krvlju morao je van terena. Hitro je intervenirao liječnik Hajduka dr. Jurica Rakić, Andrijašević je dobio dva šava u svlačionici i s njim je sve u redu.

U nastavku su Bijeli krenuli istim ritmom, opet je Caktaš bio u prigodu, ali njegov udarac u 50. minuti, nakon ubačaja Gabrića, ukrotio je Cerniauskas. Nakon toga Rumunji su preuzeli terensku inicijativu, bili dominantniji, ali nisu bili konkretni. Hajduk je u 74. minuti prodao kontru, brzo je povukao Sharbini, dobacio do Vukovića, koji je proigrao Gabrića, ali njegov udarac iz blizine glavom je obranio vratar Vasluia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u varijanti 4-1-4-1 igrao u sastavu Blažević – James, Andrić, Neretljak, Lima – Andrijašević (od 44. Obšivač) – Gabrić (od 83. Lendrić), Ozobić (od 64. Kiš), An. Sharbini (od 88. Kukoč), Caktaš – Vukušić (od 64. Vuković).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo