'Primitivac ne zaslužuje voditi Hrvatsku'

Čini se da Igor Štimac polako gubi kontrolu na klupi hrvatske nogometne reprezentacije.

8.9.2013.
15:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Rezultat me manje zanima, mi smo svoj rezultat ostvarili u Beogradu. A one koji će ocjenjivati mene kao trenera po rezultatima iz tih utakmica nabijem na jednu stvar. Važne su mi one dvije kasnije", objavio je navodnu Štimčevu izjavu Večernji list.

Izbornik je jedva sakupio dovoljan broj igrača koji su otišli na dalek put na pripremnu utakmicu u Južnu Koreju, a ostaje misterij zašto je HNS poslao krnju reprezentaciju u Aziju usred sezone. Kod pozivanja igrača u reprezentaciju javili su se i iz Hrvatskog dragovoljca, novog prvoligaša. Predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković je poručio Štimcu da i oni imaju igrače vrijedne nacionalnog dresa, a kao odgovor njemu je došla i druga navodna izjava.

"Pos....m mu se u usta! Napišite to! Ma koga bih to trebao zvati iz tog kluba", prenio je Večernji list .

Na odgovor kluba iz Sigeta, Štimac nije trebao dugo čekati. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

NK Hrvatski dragovoljac razočaran je postupkom izbornika naše nogometne reprezentacije Igora Štimca koji je nekolicini naših novinara u Beogradu, neprimjerenim i vulgarnim rječnikom govorio o našem klubu i predsjedniku Ivici Perkoviću koji je na čelu istoga.

Mi kao NK Hrvatski dragovoljac ne možemo prihvatiti ovakvo primitivno i uvredljivo razmišljanje osobe koja vrši jednu od najzahtjevnijih funkcija u hrvatskom nogometu i iznimno je žalosno da se ovo događa, pogotovo tijekom vikenda kada se obilježavaju dani fair playa pod pokroviteljstvom FIFA-e. Naime, u tjednu kada se u prvi plan stavlja tolerancija i korektno navijanje naš izbornik Štimac u medije izlazi s jednom ovakvom izjavom i svima šalje kontraproduktivan efekt. Smatramo kako bi se ovime trebali pozabaviti HNS, UEFA i FIFA.

Izbornik Štimac morao bi znati da mi nismo "taj" klub kako nas je nazvao u svome obraćanju u Beogradu, već NK Hrvatski dragovoljac, član MAXtv Prve lige, klub u kojem aktivno trenira više od 200 djece, a čiji članovi i osnivači su invalidi domovinskog rata i vlasnici mnogih spomenica i odlikovanja iz istoga. Svojom izjavom naš izbornik uvrijedio je sve njih te ćemo pokrenuti postupak zbog povrede časti i ugleda kluba, kao i predsjednika Ivice Perkovića kao osobe. Također, izbornik vjerojatno zaboravlja da osim što je uvrijedio predsjednika Hrvatskog dragovoljca, istovremeno je uvrijedio i člana skupštine HNS-a, kao i dopredsjednika ZNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Treba napomenuti kako su članovi naše Uprave pružili reprezentaciji podršku u Beogradu na utakmici protiv Srbije, putovali su i nabavili karte o svome trošku, a unatoč lošoj igri reprezentacije u zadnjih nekoliko utakmica niti ovaj put joj nisu okrenuli leđa, a neće niti u budućnosti. Predsjednik Ivica Perković nikada niti u jednom svom obraćanju javnosti nije tražio da se igrači Hrvatskog dragovoljca pozovu u reprezentaciju, samo je pozvao izbornike Igora Štimca i Niku Kovača, nakon što su Crni osvojili bod protiv Dinama, da posjete utakmicu Hrvatski dragovoljac – Rijeka i pogledaju kakve kvalitete nudi momčad iz Sigeta. Predsjednik je naveo da u Sigetu "stanuje" nekoliko zanimljivih imena, ali niti u jednom trenutku nije bilo govora da bi izbornik Štimac baš njih morao pozvati.

Zašto je Igor Štimac onda reagirao kako je reagirao? Odgovor očito leži još u njegovoj predsjedničkoj kampanji kada se borio za čelno mjesto u HNS-u. Tada se NK Hrvatski dragovoljac odlučio prikloniti Vlatku Markoviću, a nakon ovakvih izjava pokazuje se da nismo pogriješili. Čovjeku koji tako govori o bilo kojem klubu, a posebno o onom koji nastupa u prvoligaškom društvu, očito nije mjesto na nekoj zahtjevnoj funkciji, bilo da je to ona predsjednička ili ova izbornička koju trenutno obnaša.

Na kraju još jednom moramo napomenuti kako smo razočarani izjavama izbornika Štimca i nismo željeli vjerovati kako je on sve ovo izjavio. Nažalost, uspostavilo se da je to istina. Igoru Štimcu smo svo ovo vrijeme davali podršku, unatoč tome što je reprezentacija loše igrala. Sada se, nakon utakmice u Beogradu, ispostavilo da niti je Štimac dobar izbornik i trener, a nažalost, niti je dobra osoba kako su to mnogi mislili.

Pozivamo sve nadležne institucije da podrže NK Hrvatski dragovoljac jer ovakvi ispadi samo su korak prema natrag u borbi za bolje sutra u hrvatskom nogometu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali