DOZNAJEMO ZAŠTO SE BJELICA SMJEŠKAO PRILIKOM ODLASKA IZ DINAMA: / Na račun mu sjeda zaista golema odšteta

Neslužbeno doznajemo kako Bjelica, nakon iscrpnih pregovora koji su trajali tri sata, nije napustio Dinamo praznih ruku

16.4.2020.
17:39
Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo je u četvrtak raskinuo ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom, koji je u obraćanju novinarima istaknuo da se ni sa kime nije posvađao, pa niti sa Zdravkom Mamićem, te da je prilikom odluke klupske uprave o smanjenju plaća nedostajalo komunikacije.

Nesuglasice oko rezanja plaća bile su početak kraja za jednog od najuspješnijih trenera u povijesti Dinama. Klupska uprava je bez razgovora s trenerom i nogometašima odlučila drastično srezati plaće, na što nisu pristali trener Nenad Bjelica i igrači prve momčadi. Nakon toga je klub otpustio sve članove stručnog stožera, osim Bjelice, koji je u svom ugovoru imao klauzulu o visokoj odšteti u slučaju prijevremenog otkaza suradnje.

"Ugovor smo raskinuli na obostrano zadovoljstvo, a malo duže je potrajalo jer smo razgovarali o uvjetima raskida. Nisam se s nikim posvađao, već sam branio svoje stavove", kazao je Bjelica.

Dobio ogromnu odštetu

Međutim, neslužbeno doznajemo kako Bjelica, nakon iscrpnih pregovora koji su trajali tri sata, nije napustio Dinamo praznih ruku. Navodno će mu biti isplaćena odšteta u visini od milijun eura i još dvije ili tri plaće, što bi na koncu iznosilo oko 1.4 milijuna eura. Vjerojatno je zato sa smješkom napustio stadion i na lijep se način, izjavama, oprostio od kluba.

"U gotovo dvije godine suradnje bio sam uključen kod svake odluke, ali kod ove zadnje nisam. Ne znam zašto. Također, igrači su bezbroj puta pokazali karakter i ne moram vas podsjećati koliko su puta pomagali humanitarno, pa i u ovoj aktualnoj situaciji. Malo je nedostajalo bolje komunikacije između kluba i nas, i zbog toga mi je žao", kazao je Bjelica.

Ipak, otklonio je navode o sukobu sa Zdravkom Mamićem... "Nismo se nikad posvađali, pa niti u ovoj situaciji. Bio je podrška meni i momčadi. Moj zadnji razgovor sa Zdravkom Mamićem bio je 18. ožujka i normalno smo razgovarali", rekao je Bjelica.

"Ne osjećam se povrijeđen. Bile su ovo dvije lijepe godine, uvijek sam davao sto posto i uvijek sam bio iskren. Želim se zahvaliti svim igračima, stručnom stožeru i navijačima" izjavio je Bjelica i naglasio: "Trenutno nemam nikakve planove. Odmarat ću se u krugu obitelji, a i treba pričekati da završi ova situacija s koronavirusom".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali