DOZNAJEMO ZAŠTO SE BJELICA SMJEŠKAO PRILIKOM ODLASKA IZ DINAMA: / Na račun mu sjeda zaista golema odšteta

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Neslužbeno doznajemo kako Bjelica, nakon iscrpnih pregovora koji su trajali tri sata, nije napustio Dinamo praznih ruku

16.4.2020.
17:39
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u četvrtak raskinuo ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom, koji je u obraćanju novinarima istaknuo da se ni sa kime nije posvađao, pa niti sa Zdravkom Mamićem, te da je prilikom odluke klupske uprave o smanjenju plaća nedostajalo komunikacije.

Nesuglasice oko rezanja plaća bile su početak kraja za jednog od najuspješnijih trenera u povijesti Dinama. Klupska uprava je bez razgovora s trenerom i nogometašima odlučila drastično srezati plaće, na što nisu pristali trener Nenad Bjelica i igrači prve momčadi. Nakon toga je klub otpustio sve članove stručnog stožera, osim Bjelice, koji je u svom ugovoru imao klauzulu o visokoj odšteti u slučaju prijevremenog otkaza suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugovor smo raskinuli na obostrano zadovoljstvo, a malo duže je potrajalo jer smo razgovarali o uvjetima raskida. Nisam se s nikim posvađao, već sam branio svoje stavove", kazao je Bjelica.

Image
Image

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dobio ogromnu odštetu

Međutim, neslužbeno doznajemo kako Bjelica, nakon iscrpnih pregovora koji su trajali tri sata, nije napustio Dinamo praznih ruku. Navodno će mu biti isplaćena odšteta u visini od milijun eura i još dvije ili tri plaće, što bi na koncu iznosilo oko 1.4 milijuna eura. Vjerojatno je zato sa smješkom napustio stadion i na lijep se način, izjavama, oprostio od kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U gotovo dvije godine suradnje bio sam uključen kod svake odluke, ali kod ove zadnje nisam. Ne znam zašto. Također, igrači su bezbroj puta pokazali karakter i ne moram vas podsjećati koliko su puta pomagali humanitarno, pa i u ovoj aktualnoj situaciji. Malo je nedostajalo bolje komunikacije između kluba i nas, i zbog toga mi je žao", kazao je Bjelica.

Ipak, otklonio je navode o sukobu sa Zdravkom Mamićem... "Nismo se nikad posvađali, pa niti u ovoj situaciji. Bio je podrška meni i momčadi. Moj zadnji razgovor sa Zdravkom Mamićem bio je 18. ožujka i normalno smo razgovarali", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne osjećam se povrijeđen. Bile su ovo dvije lijepe godine, uvijek sam davao sto posto i uvijek sam bio iskren. Želim se zahvaliti svim igračima, stručnom stožeru i navijačima" izjavio je Bjelica i naglasio: "Trenutno nemam nikakve planove. Odmarat ću se u krugu obitelji, a i treba pričekati da završi ova situacija s koronavirusom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo