NET.HR DOZNAJE: / Francuski policajci zaustavili pa pustili huligane naoružane palicama i bakljama!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska policija je poslala popis imena mogućih izgrednika Francuskoj, a tamošnja policija je, kako doznaje Net.

18.6.2016.
11:21
Goran Stanzl/PIXSELL
Play logo

Hrvatska policija je nakon utakmice protiv Češke u Saint Etienneu poslala francuskim kolegama imena onih koji su identificirani kao konkretni počinitelji incidenta, te bi oni tamo mogli biti procesuirani ukoliko, kažu za Net.hr iz policije, bude volje na francuskoj strani. Na povratku u Hrvatsku, huligane bi mogle dočekati kontrole s popisima njihovih imena na granici.

'Povreda ugleda RH'

Osim za izazivanje nereda, za što će dobiti zabrane po Zakonu za suzbijanje nereda na sportskim terenima, prijete im i kaznene prijave zbog "povrede ugleda Republike Hrvatske" prema članku 349. Kaznenog zakona, za što mogu odgovarati pred domaćim sudovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine", stoji u zakonu.

Huliganima plaćena putovanja

Prema informacijama koje doznaje Net.hr od policijskih izvora, u pitanju su organizirane skupine huligana kojima su putovanja plaćena te su poslani, ovaj puta u Francusku, s posebnim zadatkom. U pozadini svega su i dalje obračuni s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NEREDI NA STADIONU: Pale baklje na teren, navijači se sukobili

Image

NEREDI NA STADIONU: Pale baklje na teren, navijači se sukobili

Kako smo već pisali, francuskoj policiji su u petak ujutro e-mailom proslijeđeni podaci o problematičnim navijačima koji namjeravaju izazvati nerede, informirani su o dobroj suradnji navijačke skupine Torcida i navijača Saint Etiennea, kao i da im njihovi navijači kupuju ulaznice, a baklje su prošvercali u jednoj vrećici.

Play logo

"UEFA je već pokrenula disciplinski postupak. SOA je znala da se pripremaju huliganski napadi i o tome je obavijestila francuske kolege, koji nisu baš najbolje reagirali", rekao je za HRT stručnjak za sigurnost Mate Laušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo