DOSAO JE I TAJ TRENUTAK / Ove subote i Hrvatska ce biti u suzama

Ikona Liverpoola Steven Gerrard u subotu ce protiv Crystal Palacea odigrati svoju posljednju utakmicu za Redse na Anfieldu.

14.5.2015.
19:29
VOYO logo

Previse toga je napisano o velikom Stevenu Gerrardu da bi se vas novinar pravio pametan i pisao neke epopeje i hvalospjeve o covjeku koji je usao u legendu engleskog nogometa. No, ono sto vrijedi istaknuti kako ce u subotu Anfield ostati zakinut za jednog od najvecih nogometasa koji su krocili engleskim stadionima u posljednjih 20 godina. Mozda i svih vremena.

Gerrard je sinonim istinskog nogometasa, kapetana, covjeka koji je posvecen onom sto radi i bojama svoga kluba. Malo je takvih danas, zaista malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj eri modernog nogometa koji je uzeo danak one dobre stare romantike koju je ovaj sport nekad posjedovao u puno vecem obliku nego sto je to slucaj danas, nogometne zvijezde cesto trce samo za slavom i novcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne obazirujuci se na grb koji nose na dresu i navijace koji bi dali sve za svoj klub. No, on je iznimka. Uvijek je bio iznimka. Uvijek kada je izasao na travnjak igrao je sa srcem za svoj Liverpool, za klub kojem je dao sve. I koji je njemu dao sve. Stoga, oprostaj u subotu od Anfielda za njega i sve navijace Liverpoola biti ce emotivan. Kao nikad prije.

"Ne znam koliko ce dirljivo biti. Ne znam ni kako ce izgledati kraj utakmice kada se budem morao zauvijek oprostiti od svog stadiona. Sve ce mi nedostajati - Anfield, navijaci, suigraci. Pokusat cu izbjeci suze na rastanku", rekao je 34-godisnji Gerrard, koji ce karijeru nastaviti u americkom MLS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bude posljedni puta cuo posljednji zvizduk suca na svom Anfieldu, uspomene ce mu proletjeti pred ocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U proslost gledam s ponosom. Ponosan sam na sve sto sam postigao ovdje, na ovom stadionu, u ovom klubu. Nosim divne uspomene nakon svih trofeja koje smo osvojili, a jedino zalim sto nisam osvojio Premierligu", jasan je Gerrard.

Za Liverpool je debitirao jos davne 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jos kao mali sam sanjao da jednog dana zaigram za Liverpool, a sada imam 708 odigranih utakmica za voljeni klub. Postigao sam puno vise nego sto sam mislio da cu uspjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice za Gerrardov oprostaj prodaju se po nevjerojatnim cijenama. Navijaci su spremni platiti i vise od dvije tisuce eura da vide oprostaj legende Anfielda. Da vide oprostaj legendarnog kapetana.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo