Dosad nezabilježena kazna na Poljudu!

Delegat poljudskog derbija Ante Vučemilović, prijavio je propuste Hajduka koji su Splićani napravili u organizaciji susreta.

16.9.2011.
14:22
VOYO logo

Hajduku se zamjeraju četiri velika propusta koja se nisu smjela dogoditi na splitskom derbiju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prvi propust je, naravno, bakljada. Utakmica je prekinuta u tri navrata na ukupno sedam i pol minuta, dva puta u prvom i jedan put u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi prekršaj dogodio se u 34. minuti kada je delegat utakmice zabilježio rasistički ispad domaćih navijača koji su hukanjem 'počastili' Dinamovog nogometaša Sammira.

Po tko zna koji put, Torcida je razvila zastavu s natpisom 'White Boys', kao i južnjačku zastavu američke konfederacije, koja se u modernom nogometu tumači kao rasistički ispad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti slučaj jest novi detalj, dosad nezabilježen na Poljudu. Delegat Vučemilović je prijavio službenog spikera koji je za vrijeme jednog od spomenutih prekida preko razglasa izjavio - 'Ne dajte gušta onima koji ne vole Hajduka'.

Kako god to protumačili na kraju, izjava je prijavljena kao izričaj koji nije služben, nepremjeren i neprihvatljiv, stoji u obrazloženju. Hajduk se posljednjih godina naplaćao kazni, što u Europi, što u domaćem prvenstvu, a kako stvari stoje, ubrzo će stići još jedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković i glavni tajnik, Zorislav Srebrić, primili su u petak u Kući nogometa u Rusanovoj delegaciju Hajduka. Splitski su klub predstavljali predsjednik Hrvoje Maleš i dvojica članova uprave, Milo Nižetić i Pavle Cicarelli.

Nakon sastanka, Maleš je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastanak je održan u dobrome ozračju, otvorili smo razne teme i predstavili novu Hajdukovu upravu. Razgovaralo se i o statusu Hajduka kao hrvatskog nogometnog branda, bila je to iskrena konverzacija o svemu što se u zadnje vrijeme događalo", pričao je Maleš.

Ovaj ste sastanak najavljivali zato jer ste nezadovoljni suđenjem, jeste li o tome razgovarali? "Naravno, i zatražili smo izuzeće nekih sudaca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojih? "Svi znate kojih... Onih koji su dobili negativne ocjene. Došli smo u Zagreb sa željom da bismo razgovarali o četiri prijeporne točke, a to su suci, povjerenik, status Hajduka i Komisija za mlađe uzraste".

Što zamjerate Komisiji za mlađe uzraste? "Ona je plod nečijih negativnih razmišljanja..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li razgovarali o Zdravku Mamiću? "Razgovarali smo o Hajduku i HNS-u".

Je li još uvijek aktualan vaš zahtjev za sazivanjem izvanredne Skupštine HNS-a? "Sve ide svojim tijekom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje li Hajduk u Prvoj HNL? "Zasad da!"

I bilo je to sve od Maleša. Kratak je bio i predsjednik HNS-a, Vlatko Marković: "Apsolutno sam zadovoljan razgovorom, to je zapravo bio normalan sastanak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109150560006 arti-201109130426006 arti-201109130176006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo