DOPREDSJEDNIK HNS-A NAPRASNO NAPUSTIO SASTANAK ZBOG KONTROVERZNE ODLUKE: / 'Ja imam 28 argumenata, a oni samo jedan'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Takvu odluku nije donio Stožer civilne zaštite, već je to odluka HNS-a

23.7.2020.
17:36
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je danas sastanak na kojem je donio brojne odluke, a jedna od njih je i odluka o zabrani ulaska navijačima na tribine do kraja sezone u svim natjecanjima pod okriljem HNS-a.

"Izvršni odbor potvrdio je odluke donesene pisanim putem, uključujući odluku o igranju preostalih utakmica u četiri nedovršena natjecanja pod okriljem HNS-a bez gledatelja", stoji u službenom priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI WENGEROV POMOĆNIK BEZ DLAKE NA JEZIKU 'OPRAO' HNS: /

'Od vas drugačiju odluku nismo ni očekivali'

Image
LEGENDARNI WENGEROV POMOĆNIK BEZ DLAKE NA JEZIKU 'OPRAO' HNS: /

'Od vas drugačiju odluku nismo ni očekivali'

Kontroverzna odluka

HNS je još prije odlučio da će se posljednje kolo igrati pred praznim tribinama zbog “ponovnog i znatnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa”.

Osječane je posebno zasmetalo to što takvu odluku nije donio Stožer civilne zaštite, već je to odluka HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To sigurno nije u interesu nogometa. HNS je još jednom pokazao nedostatak osjećaja za natjecanje donoseći takvu štetnu odluku. Nogometne utakmice nisu se pokazale rizičnima, jučer su u našoj županiji bila samo dva nova slučaja koronavirusa, a što je najvažnije od svega, državna tijela nisu izdala nikakvu preporuku ili mjeru zbog koje bi se stadioni trebali zatvoriti. Za mene osobno ta je odluka potpuno nerazumljiva. Ne znam što bismo mi sad trebali. Okupiti sve one mladenke koje su napravile pritisak na odgovorna tijela RH kada je najavljena zabrana organizacije svatova ili bismo trebali sugerirati našim navijačima neka zatrpaju HNS porukama nezadovoljstva”, rekao je za Glas Slavonije Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek.

'Imam 28 argumenata'

Kako pišu Sportske novosti, Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a i prvi čovjek županijskog saveza Osječko-baranjske županije napustio je sastanak izvršnog odbora zbog ovakve odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napustio sam sjednicu. Ja imam 28 argumenta zašto da se igra s gledateljima, a oni imaju jedan da se igra na praznim stadionima", rekao je Vučemilović-Šimunović nakon što je napustio hotel Hilton u kojem je održan sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo