Hrvatski vratar / Dominik Livaković o novoj formaciji reprezentacije: 'Mi u Dinamo igramo to već neko vrijeme'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija sprema se u Kataru za dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije i Bugarske.

24.3.2022.
16:22
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog je tjedna otputovala u Katar gdje nas čekaju dva prijateljska susreta. U subotu igramo protiv Slovenije, dok će u utorak Vatreni odmjeriti snage s Bugarskom.

Našim će nogometašima dobro doći pripreme u Kataru, s obzirom na to da se za osam mjeseci tamo igra Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok neke reprezentacije još uvijek traže svoje mjesto na natjecanju, Hrvatska se pobrinula za to u kvalifikacijama i izborila direktni plasman. Povodom prve utakmice protiv Slovenije, Livaković je stao pred novinare, uključuljući i RTL.

O uvjetima u Kataru

"Prilagodba na uvjete funkcionira odlično. Napokon jedne pripreme bez velikog pritiska, ali naravno da je rezultat jako bitan kako bi održali dobru atmosferu u ekipi. Prilagodba na ove uvjete ide dobro, vrijeme je sjajno, kao da je ljeto u Hrvatskoj," kaže Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnost rezultata i nova formacija

"Svaki rezultat je bitan pogotovo što igramo za reprezentaciju. Naravno cilj je da se i zbližimo, ali bilo bi dobro ostvariti kvalitetan rezultat radi atmosfere i radi koeficijenta."

"Mislim da je dobro imati više sustava, kao i opcije. Mi u Dinamu to igramo već neko vrijeme, a i dobro je što puno igrača igra u toj formaciji tako da možemo razmjenjivati informacije i pomagati si međusobno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vatreni u Kataru /

Josip Juranović za RTL: 'Imamo najbolji vezni red na svijetu, nemamo se čega plašiti'

Image
Vatreni u Kataru /

Josip Juranović za RTL: 'Imamo najbolji vezni red na svijetu, nemamo se čega plašiti'

Livaković je posljednji put branio za reprezentaciju 11. listopada protiv Slovačke, a u posljednja dva susreta kvalifikacija naša je vrata čuvao Ivo Grbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb i susret sa Slovenijom

"Nemam želja za ždrijeb. Najbitnije je da smo se plasirali i da skupina bude koliko-toliko prolazna."

"S obzirom na to da smo izgubili prvu utakmicu u Sloveniji želimo pobijediti. Oni su nam unijeli dosta nervoze odmah na početku i napravili dosta problema, a mi svakako idemo svaku utakmicu na pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciji Slovenije igra i desni bek Petar Stojanović, koji je nogometaš Dinama i trenutno na posudbi u Empoliju. Slovenac je za Dinamo upisao 121 nastup, a u klubu je od 2016.

"Slovenija je dobra ekipa, imaju jednog od najboljih golmana na svijetu, a tu je i moj Stojke. Imaju i sjajnog izbornika koji je radio odlične stvari u Rijeci."

"Svjesni smo da su nam ovo pripreme i da neće biti puno vremena. Jako je bitno da se spremimo što bolje i ovo nije samo team building. Jako mi je drago da Hrvatska ima puno kvalitetnih rezultata, a na kraju nam je najbitnije da imamo dobar rezultat i da Hrvatska pobjeđuje," zaključuje Livaković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo