MODRI JEDVA SVLADALI GORICU / Doktor nogometa Mislav Oršić donio Dinamu pobjedu brutalnim golom iz voleja. Jedan je to od najljepših golova sezone

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamu sada slijedi prva utakmica play-offa Europske lige, gostovanje u četvrtak kod Seville.

12.2.2022.
16:41
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama upisali su novu prvenstvenu pobjedu te su na svom stadionu, u dvoboju 23. kola Prve HNL, s 2-1 pobijedili Goricu.

Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu. Dinamo je poveo golom Ademija u 55. minuti, ali je Kalik izjednačio deset minuta kasnije. Tih 1-1 je stajalo sve do 89. minute kada je nova tri boda Dinamu osigurao Mislav Oršić svojim devetim prvenstvenim pogotkom u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je mogao povesti u prvoj minuti susreta, ali je tom prilikom traljavo pred suparničkim vratima reagirao Ademi. Ta je prilika trebala biti najava za nastavak naleta domaće momčadi, no iako je Dinamo diktirao tempo nije nakon toga stavljao suparnika na velike muke u kontinuitetu.

Image

Dva gola na otvaranu drugog dijela

Čak štoviše, Gorica se vremenom počela oslobađati pritiska, a najopasniji igrač bio je Kristijan Lovrić. Nakon dva pomalo sramežljiva pokušaja, u 38. minuti Lovrić je najbolje ugrozio Livakovića, ali je domaći vratar spriječio bilo kakvu neugodnost. Kao i Ademi na početku, tako je i Oršić u 45. minuti morao bolje reagirati, ali i tada je propala šansa vodeće momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je i u uvodu drugog dijela dobro odolijevala Dinamu, ali je ipak pokleknula u 55. minuti. Bočkaj je uputio centaršut, Ristovski je glavom proslijedio na drugu stativu gdje je dobro reagirao Ademi i bacivši se proslijedio nogom loptu u mrežu.

Premda su igrači Dinama nakon pogotka dobili novu energiju deset minuta kasnije uslijedilo je izjednačenje. Zaspala je obrana Dinama, a Anthony Kalik je dobio loptu u prostor i sjajno završio akciju pogotkom u bliži gornji kut za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Oršić donio pobjedu

Do samog kraja nizale su se sjajne šanse Dinama. Pokušao je Bočkaj, dva puta je krajnje opasno zaprijetio Ivanušec. Potom je Franjić promašio s pola metra, a Dinamo je u 89. minuti ipak zabio pogodak za tri boda.

Bočkaj je iz kornera bacio loptu na vrh šesnaesterca gdje ju je dočekao Mislav Oršić i iz prve, poluvolejom, poslao u mrežu. Lopta je na putu prema mreži nekoga dodirnula i promijenila smjer dovoljno da prevari gostujućeg vratara Kotarskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je time upisao šestu ligašku pobjedu u nizu te ima šest bodova više od Osijeka i Rijeke koji su na drugom i trećem mjestu ljestvice. Gorica je ostala peta.

Dinamu sada slijedi prva utakmica play-offa Europske lige, gostovanje u četvrtak kod Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

PRVA HNL, 23. KOLO, STADION MAKSIMIR, 17:05

DINAMO - GORICA 2:1

SASTAVI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić - Ristovski, Mišić, Ademi, Bočkaj - Ivanušec - Andrić, Oršić.

Gorica: Kotarski - Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Mitrović, Suk, Pršir, Keita - Kalik - Caio, Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------------

Kraj utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2 - Izbila je sad gotovo masovna tučnjava igrača Dinama i Gorice nakon što je igrač Gorice žestoko startao na Ademiju. Incident je trajao kratko i igrače su brzo razdvojili, a na kraju su žute kartone dobila po dvojica igrača Dinama i dvojica iz Gorice.

89' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! ORŠIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Dinamo je desetak minuta bio parkiran u kaznenom prostoru Gorice, a onda je Bočkaj izveo korner na Oršića koji je na rubu kaznenog prostora dočekao njegovu loptu na volej i kroz šumu zakucao loptu u mrežu. Kakav gol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Lovrić se izgleda teže ozlijedio. Iznijeli su ga van s terena, a on je bio gotovo u suzama.

85' - Ivanušec je sada sam izbio pred Kotarskim s lijeve strane kaznenog prostora i dobro je pucao, ali vratar je uspio skinuti i to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Uh, neloš pokušaj. Oršić je oštro ubacio na drugu vratnicu, gdje je Ivanušec glavom pucao gotovo iz mrtvog kuta, ali pogodio je vratnicu izvana.

80' - Nevjerojatan promašaj Franjića. Ademi je dao za Jurića, on je petom proslijedio na drugu vratnicu, a tamo je Franjić s metra udaljenosti pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Čudesno se sada spašava Gorica. Prvo je obrana blokirala šut Ivanušeca s ruba kaznenog prostora, onda je Kotarski u nastavku akcije vrhunski paradom skinuo drugi pokušaj.

75' - Tolić će dobiti svoju minutažu, šteta što je ne dobiva više, zaista je to sjajan igrač. Mišić je izašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOOOOOL! Kalik je zabio. Obrana Dinama ostala je kao ukopana na jednu sjajnu loptu u for po zraku Jovičića. Kalik je izbjegao ofsajd zamku i ostao je sam pred Livakovićem te mu je zakucao loptu u bliži kut.

55' - GOOOOOL! Konačno gol Dinama. Ademi je strijelac. Bočkaj je fantastičnim centaršutom s lijeve strane prošnašao Ristovskog na desnoj i to u kaznenom prostoru Gorice. Ristovski zatim daje oštru loptu na drugu vratnicu, a tamo je Ademi zakucao u mrežu. Sjajno je Dinamov kapetan ispratio ovu akciju i ovo mu je bio prvi gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Ivanušec sada šutira izvana bila je to neugodna lopta koja je pala pod noge vrataru Kotarskom, ali uspio ju je uhvatiti. Dinamo je bolji u nastavku, praktički su parkirani pred golom Gorice, ali za sada nema gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Andrić je izašao ušao je Deni Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena.

45' - Šutalo sjajno dugom loptom nalazi Oršića koji izbija sam pred Kotarskim, ali vratar je bio brži i došao je prvi do lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Žute kartone dobili su Jovičić i Ivanušec zbog grubih prekršaja.

38' - Nevjerojatna obrana Livakovića, spasio je sada Dinamo debakla. Lovrić je šutirao iz voleja gotovo neometan s nekih 12 metara udaljenosti, ali je Livaković čudesno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Dosta je jalova igra Dinama, osim što teško stvaraju prilike, čak i kada se nađu u nekoj završnica je vrlo loše.

32' - Andrić je sada dobio bolan udarac u stražnji dio bedra ostao je ležati na tlu uz bolan izraz na licu. Teren je napustio šepajući, no vjerojatno će se opraviti.

27' - Nakon napetih uvodnih minuta gdje je bilo akcije pred vratima obaju momčadi, utakmica se malo smirila, ali Dinamo i dalje ima kontrolu, no izostaje kvaliteta u završnici.

22' - Žuti karton za Steenvoordena jer je skršio Mišića, bez namjere da starta na loptu.

13' - Lovrić je opalio s 20-ak metara desnom nogom i pogodio je okvir gola, ali sjajno mu je skinuo Dominik Livaković.

10' - Oršić je šutirao iz slobodnog udarca s lijeve strane iskosa, ali daljina je bila velika i njegovu loptu obranio je Kotarski.

5' - Dinamo je za sada dominantniji i ima kontrolu nad utakmicom te je opasnije zaprijetio preko Ivanušeca i Ademija.

1' - Kakva šansa za Dinamo, obrana Gorice katastrofalno je reagirala na Andrićevu povratnu loptu s lijeve strane. Dao je za Ademija u sredinu, vratar Kotarski je već zaplivao, ali Ademijev udarac bio je slab i branič Gorice Krizmanić uspio je presresti loptu.

1' - Počela je utakmica.

--------------------

16:30 - Sastavi su stigli, a čini se kako Dinamova velikog zimskog pojačanja Mahira Emrelija nema niti na radaru, očekivalo se da će startati u kojoj utakmici, no on nije niti na klupi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo