KAOS NA UTAKMICI HAJDUKA I CRVENE ZVEZDE / 'Dobio sam crveni, krenuo se istuširati pa ih sve istući u tunelu'

Image
Foto: Youtube/Screenshot

Utakmica se odigrala ubrzo nakon što je Zvezda osvojila naslov prvaka Europe

2.6.2021.
17:23
Youtube/Screenshot
VOYO logo

Proslavljeni srpski nogometaš Dragiša Binić u razgovoru za Telegraf prisjetio se utakmice svoje Crvene Zvezde sa splitskim Hajdukom u jugoslavenskom prvenstvu 1991. godine.

Taj se susret odigrao u završnici prvenstva,nakon što je Zvezda osvojila povijesni naslov u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika tučnjava

Dvoboj Hajduka i Zvezde obilježila je velika tučnjava u kojoj je jedan od glavnih aktera bio Binić koji je udario trenera Hajduka Stanka Poklepovića jer ga je zamijenio s Josipom Skoblarom koji se ranije zamjerio igračima srpskog kluba.

"Izgubio sam Kup od Hajduka i na toj utakmici njihov trener Skoblar je vrijeđao, igrači su uklizavali, vukli za kosu 'Mihu', a nama nije išlo i izgubili smo. Sljedeća utakmica s Hajdukom je u prvenstvu. Nama je to bila nebitna utakmica, ali smo se dogovorili da im vratimo i igramo malo oštrije. Počinje utakmica, a oni nas opet tuku. Jednom su uklizali Mihajloviću, pa drugi put, treći...", prisjetio se Binić pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja se zaletim, nokautiram jednog i čekam klupu. A zbog cijele naše euforije, nisam znao da su oni promijenili trenera. I čekao sam Skoblara kako bi mu vratio što nas je vrijeđao na nacionalnoj osnovi. Klupa kreće prema meni, ja vidim trenera i nokautiram ga. Ali to nije bio Skoblar, već Poklepović. Bezveze. U jednom trenutku vidim da se tučem, a ja nemam potrebu za time. 'Mihu' su dirali. Sudac mi daje crveni, ja hoću i na njega, jedva su me zadržali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Dragiša Binić (u sredini)

"Odlučio sam se istuširati, spremiti malo, pa ću ih istući u tunelu. Međutim, u klubu su znali da će biti takva reakcija i odvukli me u ložu. 'Mihi' sam rekao na poluvremenu: 'Ja sam ovo zbog tebe napravio. Mene nitko nije dirao.' On je zatim meni rekao 'stižem te' i poslije nekoliko klizećih startova isključili su i njega. Poslije sam se ispričao treneru, ali je bilo gotovo. Tek sat vremena nakon utakmice su mi rekli da sam udario pogrešnog čovjeka. Što da radim", zaključio je Binić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo