BAKLJE, RASIZAM, TUČNJAVA / Torcidino divljanje stiglo na naplatu, HNS poslao Hajduku skupocjenu čestitku, Osijek i Dinamo prošli znatno bolje

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

HNS je najavio da će od iduće sezone HNL moći pratiti preko 300 milijuna ljudi, eto imat će što vidjeti

1.9.2021.
16:37
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 7. kola HNL-a. Tako u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Prve HNL stoji kako je HNK Hajduk kažnjen je sa 60.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača i uzvikivanja rasističkih poruka (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Rijeka.

Image
KAOS U KRANJČEVIĆEVOJ /

Torcida počela pjevati 'Evo zore, evo dana', krenula je tuča navijača i policije

Image
KAOS U KRANJČEVIĆEVOJ /

Torcida počela pjevati 'Evo zore, evo dana', krenula je tuča navijača i policije

"U 76. minuti došlo je do prekida igre na dvije minute zbog bacanja pirotehnike u teren i stvaranja velike dimne zavjese. U 1. minuti zapaljena je jedna baklja, u drugoj minuti bačen topovski udar. U 36. minuti navijači s istoka, sjevera i zapada zbog odluke suca viču “Cigane, cigane”. Od 76. do 81. minute zapaljeno je 35 baklji, od kojih je 15 bačeno na tartan stazu i 4 u teren za igru, bačeno je 5 topovskih udara, 2 rasprskavajuće bljeskalice i zapaljeno 7 dimnih kutija. Od 83. do 86. minute zapaljene su 2 baklje i 7 dimnih kutija", detaljno je opisano što se sve događalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Rasističke poruke

Nadalje, navodi se kako je Osijek kažnjen je s 15.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača i uzvikivanja rasističkih poruka (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Osijek - Dinamo.

"Na tribini istok, gdje su bili smješteni navijači Osijeka, u 31. minuti uzvikuje se "Cigane, cigane" na odluku suca. Gostujuća navijačka skupina BBB na sjevernoj tribini u 62. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na tribini, od 75. do 77.minute pale 8 baklji, od kojih su 6 bačene na tartan stazu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je pak kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača (čl. 67. DP HNS-a) tijekom utakmice Osijek - Dinamo.

"Gostujuća navijačka skupina BBB na sjevernoj tribini u 62. minuti pali 1 baklju koja je dogorjela na tribini, od 75. do 77. minute pale 8 baklji, od kojih su 6 bačene na tartan stazu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, Istra 1961 je kažnjena s 5.000 kuna zbog šest javnih opomena (čl. 54. DP HNS-a) tijekom utakmice Šibenik - Istra 1961, dok je Nemanja Glavčić (Slaven Belupo) kažnjen je s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a) tijekom utakmice Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo