Konferencijska liga /

Beljo ne može prestati zabijati, Celje razbilo Bašakšehir

Image
Foto: Profimedia

Ovaj je 22-godišnji napadač na posljednjih pet utakmica bio upisan u strijelce, a ovo je drugi put da je njegov gol donio pobjedu Rapidu

24.10.2024.
22:28
Profimedia
VOYO logo

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Dion Drena Beljo svojim je pogotkom donio pobjedu bečkom Rapidu, koji u četvrtak pred svojim navijačima s minimalnih 1-0 (1-0) svladao armensku Nou u 2. kolu Konferencijske lige.

Beljo je pobjednički gol postigao u 31. minuti i tako nastavio niz nastupa u kojima je bio strijelac, bilo da se radilo o austrijskoj momčadi ili o mladoj reprezentaciji. Ovaj je 22-godišnji napadač na posljednjih pet utakmica bio upisan u strijelce, a ovo je drugi put da je njegov gol donio pobjedu Rapidu, jer je takav slučaj bio i u austrijskom prvenstvu protiv Altacha (0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rapid je natjecanje u Konferencijskoj ligi započeo s dvije pobjede i nalazi se u skupini šest momčadi koje nakon dvije odigrane utakmice imaju šest bodova.

Image
Europska liga /

Jurić stigao do prve pobjede, zasad neuvjerljiva večer za Hrvate

Image
Europska liga /

Jurić stigao do prve pobjede, zasad neuvjerljiva večer za Hrvate

Predvodi ih londonski Chelsea koji je u 2. kolu slavio s uvjerljivih 4-1 na gostovanju kod Panathinaikosa. Dvaput je strijelac bio Joao Felix (22, 55), a po jedan pogodak postigli su Mihailo Mudrik (49) i Christopher Nkunku (59-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za atensku momčad jedini je strijelac bio Facundo Pellistri (69).

Povremeni hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj odigrao je cijeli dvoboj, ali je bio jedan od najlošijih pojedinaca na terenu, iako je u 2. minuti umalo donio prednost grčkoj momčadi.

Image
Foto: Facebook

Banjalučki Borac je na Cipru svladao APOEL sa 1-0 golom Stefana Savića (63), a za pobjedničku momčad je do 81. minute dobro igrao hrvatski veznjak Dino Skorup.

Borac je s četiri boda trenutačno na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napadač Ivan Brnić bio je strijelac i asistent u visokoj domaćoj pobjedi Celja, koje je sa 5-1 nadigralo turski Bašakšehir. Brnić je u 30. minuti postigao pogodak za 2-0 na asistenciju Armandsa Kučysa, a onda mu je uzvratio asistencijom na drugi pogodak litavskog napadača kojim je postavio konačnih 5-1. Osim njih dvojice, strijelci za Celjane bili su Svetlin i Seslar kojeg je u 85. minuti zamijenio Luka Bobičanec.

Fiorentina je slavila sa 4-2 na gostovanju kod švicarskog St. Gallena za koji je u stoperskoj ulozi cijelu utakmicu odigrao Jozo Stanić. Felix Mambimbi (23) je postigao vodeći pogodak za švicarsku momčad, ali je Fiorentina preokrenula utakmicu golovima Martineza Quarte (50) i Jonathana Ikonea (54). Lukas Gortler (61) je izjednačio na 2-2, da bi drugim pogotkom Ikonea (69) i golom Robina Gosensa (90+3) talijanska momčad došla do pobjede i drugog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo