DINAMU PROPADA NAJVEĆI ULAZNI TRANSFER U POVIJESTI? / Uprava kluba poludjela na posljednji argentinski potez; Preko toga nisu mogli prijeći

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski prvak ponudio 4,3 milijuna eura za 90 posto prava na Alana Franca, međutim...

4.8.2020.
14:51
Profimedia
VOYO logo

Čini se kako u Maksimir neće doći argentinsko super pojačanje, barem kako sad stvari stoje i kakve informacije dolaze iz Argentine. Naime, prema pisanju argentinskih medija, od transfera 23-godišnjeg Alana Franca iz Independientea u Dinamo neće biti ništa jer je upravu hrvatskog prvaka navodno razljutilo neozbiljno ponašanje Argentinaca, zato što su išli nekoliko puta podizati cijenu za svog braniča...

Image
MODRI RADE NA TRANSFERU NOVOG 'KAPITALCA' IZ ARGENTINE, A IMAJU I PLAN B: /

'On nije tako daleko od Dinama kao što se možda čini'

Image
MODRI RADE NA TRANSFERU NOVOG 'KAPITALCA' IZ ARGENTINE, A IMAJU I PLAN B: /

'On nije tako daleko od Dinama kao što se možda čini'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani žele kapitalca

Zagrebački Dinamo u ovom prijelaznom roku želi dovesti novog braniča, pravog “kapitalca” za europske kvalifikacije, u kojima se žele plasirati u Ligu prvaka, a prije nekoliko dana se pojavila informacija da je njihov prvi izbor Alan Franco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja ponuda Modrih bila je 3,6 milijuna eura, no Independiente je tražio 5,1 milijun eura. Do toga je došlo što klub Independiente po prodaji Franca mora uplatiti 20 posto visine transfera na račun njegovog bivšeg kluba San Telma, pa su onda naglo odlučili povisiti njegovu cijenu, a u Dinamu nisu htjeli prijeći preko tako nečeg.

Ponuda iz Maksimira već poslana

Navedeni argentinski klubovi su pregovarali kako bi se ta klauzula izbjegla, ali od odgovora nije bilo ništa i zbog toga je Independiente Dinamu podigao cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su za njega jako zainteresirani i hrvatski prvak njegovom klubu je, kako su to Sportske novosti prije nekoliko dana pisale, bio prvotno poslao ponudu koja iznosi između dva i dva i pol milijuna eura, što nije svota koja je zadovoljila Independiente, a koji je pak Francu obećao da će mu omogućiti transfer...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, igračev menadžer je u razgovoru za jedan argentinski radio prije nekoliko dana potvrdio da je hrvatski prvak ponudio 4,3 milijuna eura za 90 posto prava na Alana Franca te da Argentinci ponudu i dalje razmatraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ecuador's Independiente del Valle midfielder Alan Franco (X) vies for the ball with Argentina's Independiente forward Sebastian Palacios during their Copa Sudamericana quarterfinal fisrt leg football match at Libertadores de America stadium in Avellaneda, Buenos Aires on August 6, 2019.,Image: 462763574, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Čekamo odluku Dinama, vidjet ćemo. U kontaktu smo s nekoliko klubova koji žele Alana, ali ova ponuda je najbolja do sad i moraju je prihvatiti. Moj igrač bi u Dinamu imao fantastičan ugovor, a Independiente bi imao postotak njegove buduće prodaje. Do nje bi sigurno došlo jer je Dinamo klub koji igra Ligu prvaka i koji redovito plasira igrače u najbolje europske lige", rekao je Jose Nuvola, prenosi Diario Ole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Rog je i dalje rekordni ulazni transfer

No nakon toga je argentinski klub tražio još više novca, što nije naišlo na odobravanje u Dinamu. U slučaju da se transfer ipak ostvari po ranije spomenutoj cijeni od 5,1 milijun eura, to bi bila najskuplja kupovina Dinama u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Francovu tržišnu vrijednost Transfermarkt procijenjuje na četiri milijuna eura, a njegov klub se nada kako će uspijeti zaraditi pet milijuna. Dinamov rekord po ulaznim transferima je i dalje Marko Rog, koji je Splitu plaćen pet milijuna eura prije pet godina.

Image

Argentina's Independiente defender Alan Franco (front) vies for the ball with Brazil's Fortaleza midfielder Juninho during their Copa Sudamericana football match at the Libertadores de America stadium in Avellaneda, Argentina on February 13, 2020.,Image: 498455637, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Francu je Independiente prvi seniorski klub u karijeri. Profesionalno igra od 2017. godine te zasad ima 67 odigranih utakmica. Za reprezentaciju Argentine ima jedan nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji alternativa

Teški su pregovarači Argentinci, no vremena zasad još uvijek ima, ali pitanje je ima li više strpljenja u Maksimiru. Dinamo traži igrača i na drugim tržištima jer ne želi ništa prepustiti slučaju. Ako se transfer Franca ipak ne ostvari, imaju u Dinamu i rezervnu opciju B. Modri su bacili oko na 28-godišnjeg stopera Bastosa koji je član Lazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemu ugovor s talijanskim klubom istječe na kraju sljedeće sezone, no njegovi su nedostatci ti što je stariji od Franca, a bio bi i skuplji.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo