RADI SJAJAN POSAO / Dinamu prijeti Hrvat, tvorac čuda s Ludogorecom koji je odbio Hajduk: Rušio je Contea, mučio Chelsea

Image
Foto: Profimedia

Tko je Hrvat koji bi mogao zaprijetiti Dinamu na putu prema Ligi prvaka?

18.7.2022.
18:06
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba, ako u 2. pretkolu Lige prvaka izbaci Škupi iz Sjeverne Makedonije, u 3. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv pobjednika dvoboja između bugarskog Ludogoreca ili irskog Shamrock Roversa, odlučeno je ždrijebom u ponedjeljak u Nyonu.

Image
NEOČEKIVANI HEROJ /

Sjećate li se ovog cirkusa: Dinamo je već igrao s Ludogorecom i bile su to totalno divlje utakmice

Image
NEOČEKIVANI HEROJ /

Sjećate li se ovog cirkusa: Dinamo je već igrao s Ludogorecom i bile su to totalno divlje utakmice

U slučaju prolaska u 3. pretkolo, Dinamo će biti domaćin u prvoj utakmici koja će se igrati 2. ili 3. kolovoza, dok će se uzvrat igrati 9. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će protiv Škupija prvu utakmicu igrati u utorak, dok je uzvrat na programu 26. srpnja. Zanimljivo, Dinamo se već susretao s Ludogorecom na putu prema europskim natjecanjima. Jednom je spektakularno prošao hrvatski prvak, a jednom bugarski predstavnik.

Stari znanci

Najviše se pamti pobjeda Dinama od prije deset godina, kada je hrvatski prvak sjajnim pothvatom napravio veliki korak prema onome što je klub danas, a to je redovni europski natjecatelj. U prvom susretu Ludogorec i Dinamo su remizirali, a jedini strijelac za Modre bio je Ante Rukavina, a zanimljivo, i tada ih je vodio Ante Čačić. Dinamo je bio bolji u uzvratu na Maksimiru, a pobjedu vrijednu prolaska donio mu je Domagoj Vida u 98. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi puta kada su se sastali Ludogorec i Dinamo, Bugari su slavili s 3:0 na domaćem terenu te 2:1 na Maksimiru. No, puno je prošlo od posljednjeg susreta dvaju momčadi. Ludogorec trenutno vodi, i to sjajno, Ante Šimundža, trener hrvatskih korijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante je rođen u Sloveniji, Mariboru, otkuda mu je i majka, dok je njegov otac Hrvat iz Biskog, mjesta pokraj Trilja. S Mariborom je osvajao slovensko prvenstvo u dva navrata, a navodno je 2015. godine trebao doći na Poljud. Ipak, Šimundža je odbio Hajduk te je sa slovenskim klubom igrao Ligu prvaka gdje je remizirao s Chelseajem.

Image
Foto: Profimedia

Potom je četiri sezone vodio slovensku Muru, s kojom je izborio Konferencijsku ligu i to pobjedom nad Tottenhamom koji je vodio Antonio Conte. Od ove godine vodi bugarski Ludogorec, s kojim je osvojio bugarsko prvenstvo te sada lovi Ligu prvaka. Na tom putu mogao bi se naći upravo Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo