Liga apsurda: Pogodite tko je krivac za sramotu na Maksimiru

Prekinuti derbi Dinama i Hajduka bit ce registriran 3:0 u korist Dinama. Tako je barem odlucio Josip Brezni, povjerenik natjecanja. Podsjetimo, derbi je prekinut u 85. minuti zbog uvreda s tribina.

19.5.2014.
21:59
VOYO logo

Sudac dvoboja posljednjeg kola kao da je jedva docekao da produ potrebne minute da prekine dvoboj. Jos tijekom utakmice bila su dva prekida, a posljednji je trajao gotovo desetak minuta.

Na kraju je Ivan Bebek svirao kraj ranije, a krivica je spala na gostujuce navijace. Kriva je, navodno, Torcida, navijaci Hajduka, iako su i s maksimirskog Istoka dolazile uvrede na racun Hrvatskog nogometnog saveza i Dinamovog izvrsnog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasa liga ostaje i dalje liga cuda, jer se nogometne utakmice prekidaju zbog uvreda s tribina koje prema tumacenju pravnika, uopce nisu niti prekrsaji po nasem zakonu. Ukoliko vas zanima posljednja odluka, uzivajte u citanju...

Nakon sto je prikupio izvjesca s prekinute utakmice 36. kola lige Dinamo-Hajduk, povjerenik za natjecanje Josip Brezni donio je odluku o registraciji utakmice 3:0 (par-forfe) u korist Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvjestaju suca Bebeka i delegata Vucemilovica, utakmica je prekinuta u 85. minuti kod rezultata 1:0 zbog opetovanog homofobnog i ksenofobnog neprimjerenog vrijedanja od strane gostujuce navijacke skupine Torcida smjestene na juznoj tribini stadiona Maksimir.

Organizator utakmice GNK DINAMO i sluzbene osobe utakmice u cijelosti su u provedbi organizacije utakmice postivali odredbe Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama i uputa HNS-a o postupanju sluzbenih osoba u slucaju neprihvatljivog ponasanju dijela gledatelja na utakmicama Prve lige pod brojem 1917/14 od 25.04.2014. godine. Prije i za vrijeme odigravanja utakmice gledatelji su putem razglasa upozoravani na moguce posljedice neprimjerenog ponasanja, ali je unatoc visekratnog upozoravanja organizatora sudac zbog vrijedanja od strane gostujucih navijaca bio prisiljen aktivirati predvidenu proceduru zaustavljanja igre: prvi puta u 39. minuti u trajanju od jedne minute te potom u 48. minuti u trajanju od 14 minute kada je povukao momcadi u svlacionice. Na sastanku krizne skupine tijekom drugog prekida igre postignuta je suglasnost svih sluzbi zaduzenih za organizaciju utakmice da se u slucaju ponavljanja neprimjerenog ponasanja gledatelja utakmica trajno prekine do cega je doslo u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz izjave suca utakmice u Izvjestaju o utakmici te dopunskom izvjescu delegata utakmice utvrdeno je da je tijekom utakmice u nekoliko navrata bilo neprimjerenog vrijedanja i od strane manje domace navijacke skupine BBB smjestene na istocnoj tribini koja je napustila stadion nakon 70. minute utakmice, ali da je predvidena procedura zaustavljanja igre i trajnog prekida utakmice provedena zbog neprimjerenog ponasanja gostujucih navijaca.

Prema propisima Hrvatskog nogometnog saveza klubovi su odgovorni za ponasanje svojih navijaca te je jasno da HNK HAJDUK snosi odgovornost za prekid utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju utvrdenih cinjenica stekli su se uvjeti za primjenu odredbi iz clanka 59. stavak 1. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a pa je utakmica registrirana rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist GNK Dinamo.

Protiv odluke Povjerenika za natjecanje moze se uloziti zalba Komisiji za zalbe Udruge Prve HNL u roku od 2 dana od dana urucenja uz propisanu taksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo