DINAMOVO PROLJEĆE NIJE SLUČAJNO: / Nitko u jednoj stvari nije bolji od Modrih u Europi, ostavili i Pepov City iza sebe

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U najnovijem istraživanju uključeno 35 najboljih liga diljem Starog kontinenta.

21.11.2018.
17:41
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima CIES-ovog Nogometnog opservatorija, Dinamo je po jednom statističkom pokazatelju najbolji u Europi. Naime po statistici preciznih udaraca protivnika u okvir gola, defenzivno su Modri prvi u Europi. U 14 ligaških utakmica, Dinamova obrana dopustila je u prosjeku svega 1.6 udaraca u okvir vlastitog gola, ističu na službenim klupskim stranicama.

CIES je, navode, u najnovijem istraživanju uključio 35 najboljih liga diljem Starog kontinenta, i usporedio statistiku u fazi obrane, posjeda lopte i u fazi napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikani iza Dinama

"Uz to što je Dinamo najbolji u kategoriji faze obrane, Plavi su u top 20 Europe po broju udaraca u okvir protivničkog gola. Dinamo je prosječno po utakmici uputio 6.7 udaraca u okvir gola. Po toj statistici, iza Dinama su redom klubovi poput: Real Madrida, Juventusa, Bayern Munchena, Man Utda...", pohvalili su se u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CIES (Međunarodni centar za sportske studije) je neovisan studijski centar smješten u Neuchatelu, Švicarskoj. Osnovan je 1995. godine kao zajednički projekt FIFA-e i sveučilišta Neuchatel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo