Dinamovo gaženje zanima samo 1000 ljudi

Dinamo je osigurao miran uzvrat polufinala Kupa pobjedom nad Slaven Belupom od 4:1.

6.4.2011.
22:39
VOYO logo

To kako je u prvih pola sata Dinamo gazio Slaven Belupo još nije viđeno ovoga proljeća. Tako u Maksimiru nije 'patio' ni Vučevićev Hajduk, koji je bio zreo za pet komada.

U tih prvih pola sata sve je u Dinamovoj igri išlo kao po tekućoj vrpci: najprije Sammirov penal za 1:0, pa krasna akcija Sammira i Sylvestrea za 2:0, pa Badeljev penal za 3:0. Taj prekršaj uoči trećeg pogotka bio je na Sammiru, pa je kapetan pucao s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se činilo da će Slaven Belupo doživjeti potpuni debakl, odjednom je Dinamov buldožer stao kao ukopan u blatu. Kelava je najprije sjajno obranio zicer Benku, ali u 35. minuti bio je nemoćan kad je upravo Benko s pet metara ugurao loptu u mrežu i Dinamu zabio prvi pogodak ovoga proljeća.

Inače, i ova utakmica hrvatskog prvaka odigrana je pred mizernim brojem gledatelja. Na maksimirskim tribinama se okupilo oko tisuću gledatelja, što je poražavajući podatak ako se zna da prihod ide udruzi Zajedno za legende. I sadašnji, i bivši dinamovci zaslužili su više publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj tišini maksimirskog 'sanatorija' na tribinama se gotovo moglo čuti kako se igrači došaptavaju uoči izvođenja slobodnoga udarca. Čulo se dobro i kako sudac Bebek upozorava 'glumca' Badelja povikom Ne bacaj se , a i trener Vahid Halilhodžić je nakon jednog prosvjeda dobio lekciju od autoritativnog riječkoga arbitra.

Dinamo je i u nastavku dobro počeo i stvorio dvije sjajne prigode, ali ih je Slovak Sylvestr neshvatljivo zapucao. Vjerojatno je na njega Vaha neki dan mislio kad je rekao da plavima treba osam šansi za jedan gol...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je osigurao miran uzvrat zahvaljujući katastrofalnoj pogrešci vratara Rodića koji je darovao loptu Kobeščaku, a dinamovac se gotovo ušetao s loptom u gol za 4:1.

Uzvratne utakmice polufinala Kupa igraju se 20. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo arti-201104050612006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo