'DINAMOVO DIJETE' ODLUČILO JE DA ĆE IGRATI ZA SRBIJU, U SUSJEDSTVU SLAVE: / 'Šamarčina za komšije'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iskren je bio i izbornik hrvatske reprezentacije do 16 i 17 godina Tomislav Rukavina koji je rekao da nije čuo za njega

9.11.2020.
15:38
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mladi 15-godišnji nogometaš Giulio Đekić rođen je u Hrvatskoj, no odlučio se igrati za Srbiju i tako postao poprilično „vruća tema“ na razini regije.

Giulio je još na početku osnovne škole počeo trenirati za Dinamo, a trenutni je član Lokomotive. Kako pišu Sportske novosti, nitko ga iz HNS-a nije zvao da igra za Hrvatsku pa je odlučio da će igrati za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapazili su ga na turniru hrvatskih regija u Osijeku, a kontakti su počeli u veljači. Mjesecima su ga pratili i krajem listopada dobio je poziv. Đuro je u kampu u Staroj Pazovi bio četiri dana, odigrao je i dvije prijateljske utakmice (zbog pandemije je bila otkazana utakmica s bugarskim vršnjacima, op. a.) i ostavio je odličan dojam. Toliko dobar da me nazvao izbornik selekcije mlađih kadeta (do 16 godina) Mirko Bunjevčević i rekao mi je da će Đuru i dalje pomno pratiti“, rekao je za Sportske njegov otac Goran Đekić.

Image
[FOTO] DALIĆ S BROZOM I BADELJOM SLETIO U ISTANBUL: /

Brozović je već bio u Velikoj Gorici kad je stigla zabrana, Perišić dolazi

Image
[FOTO] DALIĆ S BROZOM I BADELJOM SLETIO U ISTANBUL: /

Brozović je već bio u Velikoj Gorici kad je stigla zabrana, Perišić dolazi

Rukavini nije poznat

Iskren je bio i izbornik hrvatske reprezentacije do 16 i 17 godina Tomislav Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam dosad čuo za Đekića. S dječacima tog godišta imao sam jedno okupljanje i u tom smo se kampu ponajviše oslonili na igrače koje je do tada već selektirao izbornik selekcije do 15 godina, Sergej Milivojević, tako da se popis nije širio novim imenima. I ja sam onda samo nastavio voditi te dečke. Ovo je dobra informacija i sigurno ćemo se na Kajzerici raspitati o Đekiću, bilo bi šteta da ode negdje drugdje, ako ima kvalitetu za igranje u našoj reprezentaciji“, rekao je Rukavina.

Srpski mediji poprilično su prostora dali ovoj odluci 15-godišnjeg nogometaša. Neki su ovo nazvali „sjajno obavljenim poslom srpskog saveza“, dok su neki otišli i korak dalje pa to proglasili "šamarčinom za komšije“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo