MANCHESTER UNITED U SPEKTAKULARNOJ UTAKMICI S OSAM GOLOVA RAZBIO ROMU: / Bruno Fernandes odigrao za pamćenje

Image
Foto: Profimedia

Nakon što je Roma u prvom dijelu vodila 1:2, Crveni vragovi su se u drugom dijelu vratili u utakmicu i na kraju došli do visoke pobjede

29.4.2021.
22:57
Profimedia
VOYO logo

Manchester United je na svom Old Traffordu na krilima fantastičnih Brune Fernandesa i Edinsona Cavanija stigao do uvjerljive 6:2 pobjede protiv Rome u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige. Portugalac i Urugvajac su postigli po dva gola uz po dvije asistencije te praktički odveli svoj sastav u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je poveo u 9. minuti upravo golom Fernandesa i to nakon odlične akcije u kojoj su sudjelovali Pogba i asistent Cavani. Roma je do odmora uspjela preokrenuti jer je zbog igranja rukom Pogbe gostujući sastav dobio kazneni udarac kojega je u 15. minuti realizirao Pellegrini za 1:1, da bi u 34. minuti Džeko pogodio s pet metara za 1:2 na asistenciju Pellegrinija iako je najvažniji potez u toj akciji bilo Mhtarjanovo proigravanje Pellegrinija.

CRVENA RAPSODIJA U TEATRU SNOVA: Pogledajte sve golove koji su pali u povijesnoj večeri na Old Traffordu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

BOLI GLAVA KAPETANA MAN UNITEDA: Ni sam nije mogao vjerovati što im je Roma napravila

Image

BOLI GLAVA KAPETANA MAN UNITEDA: Ni sam nije mogao vjerovati što im je Roma napravila

Furiozan preokret

Iako je vodila sa 2:1, Roma je u prvom poluvremenu imala i prilično nesreće jer su joj se ozlijedila čak trojica igrača, veznjaci Veretout i Spinazzola te vratar Lopes, a to je uvelike došlo na naplatu u nastavku kada je igrao samo Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izjednačenja su domaći stigli u 48. minuti kada je Cavani najbrže reagirao na odbijenu loptu nakon što je Mirante obranio udarac Wan-Bissake kojega je sjajno proigrao Fernandes. Pogodak za 4:2 postigao je Fernandes u 71. minuti iz kaznenog udarca kojega je izborio Cavani, da bi golove za 5:2 i 6-2 postigli Pogba u 75. minuti na asistenciju Fernandesa te Greenwood u 86. minuti na dodavanje Cavanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva je prilika kako će uzvrat za tjedan dana u Rimu biti formalnost.

Pobjednici polufinala igrat će u finalu u Gdanjsku 26. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Polufinale Europske lige

Manchester United - Roma 6:2

MANCHESTER UNITED: De Gea - Wan Bisaka, Lindelof, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Rashford, Fernandes, Pogba - Cavani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ROMA: Lopez - Smalling, Cristante, Ibanez - Karsdorp, Diawara, Veretout, Spinazzola - Pellegrini, Mkhitaryan - Džeko

Villarreal - Arsenal 2:1

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, P. Torres, Pedraza - Parejo, Capoue, Trigueros - Moreno, Alcacer, Chukwueze

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ARSENAL: Leno - Chambers, Holding, Pablo Mari - Rowe, Ceballos, Partey, Xhaka, Saka - Odegard - Pepe


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotove su utakmice.

89' Novi gol zabija United i to je kraj priče. Greenwood je strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Villarreal ostaje bez igrača. Drugi žuti karton i crveni na kraju je dobio Etienne Capoue.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - GOOOL - Pogba je zabio za 5:2 Man Uniteda protiv Rome. Nevjerojatno uistinu. OVDJE pogledajte taj zgoditak.

73' - GOOOL - Nicolas Pepe je izveo penal po sredini gola po podu i zabio za smanjenje 2:1 Topnika u Villarrealu. Kako sad padaju golovi, teško je sve i pratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - GOOOL - Bruno Fernandes je zabio za 4:2. OVDJE pogledajte taj gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Bit će ipak penal, nema promjene sudačke odluke.

69' - Penal za Romu ali bit će provjera VAR-om. Chris Smalling je povukao suparnika na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - GOOOL - Edinson Cavani je zabio svoj drugi gol na utakmici za 3:2 Uniteda, preokret Crvenih vragova. OVDJE pogledajte tu akciju Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Rob Holding je promašio dobru šansu za Arsenal, Englezi su mogli smanjiti na 2:1. Lopta mu se odbila u noge, a on je pucao lijevo, daleko od gola.

62' - Lorenzo Pellegrini je izveo korner, ali je branič izbio loptu glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Chris Smalling dobio od suca Carlosa Del Cerroa žuti karton zbog zakašnjelog starta.

57' - Idemo na kratko do Španjolske. Topnici će tamo ostatak susreta igrati s igračem manje. Daniel Ceballos se očito ne slaže sa sučevom odlukom, ali je sve bespotrebno sada jer je ona donesena i nema povratka. On mora napustiti teren jer je dobio drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Shaw je prošao po lijevoj strani, poslao oštru prizemnu loptu na pet metara, ali tamo nije dobru priliku iskoristio Cavani da zabije svoj novi gol.

48' - GOOOL - Edinson Cavani je izjednačio na 2:2. Nema zaleđa, Smalling je ostao najbliže svom vrataru. Pogba je dao odličnu loptu za Cavanija, ovaj je dodao za uvjerljivo najboljeg igrača Man Uniteda večeras Fernandesa na desnu stranu koji mu potom vraća loptu na desetak metara, a Urugvajac precizno gađa gornji desni kut za izjednačenje 2:2. Sjajan pogodak Crvenih vragova, odlična akcija. OVDJE pogledajte tu situaciju.

46' - Evo nam i početka nastavka na Old Traffordu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Villarrealu.

45'+5 - Završilo je prvo poluvrijeme i u Manchesteru.

45'+2 - Gotovo je prvo poluvrijeme u Villarrealu.

37' - Već tri promjene kod Rome, takvo što se ne sjećamo. Paulo Fonseca je prisiljen napraviti novu zamjenu. Leonardo Spinazzola ne može nastaviti igru zbog ozljede, kakav peh, još jedan. Zamijenit će ga Bruno Peres.

36' - Ipak nema penala jer je sudac Artur Soares Dias omijenio mišljenje nakon što je konzultirao VAR u vezi ovog prekršaja. Londončani nisu sretni.

35' - Zbunjujuća situacija sada, nikome nije jasno što se događa. Sudac je odlučio provjeriti penal dosuđen za momčad Arsenal koristeći VAR tehnologiju. Pričekajmo konačnu odluku.

34' - GOOOL i u Engleskoj, Edin Džeko dovodi Romu do prednosti od 2:1. Spinacola je povukao kontru, Mkhitaryan odlično proigrao a Džeko zabio. Fantastična nogometna noć, mudra strategija Fonsece. OVDJE pogledajte gol Džeke.

29' - GOOOL u Villarrealu. Raul Albiol zabio je lijepi gol. OVDJE pogledajte tu situaciju.

28' - Nevjerojatno, Roma je ostala i bez vratara Lopeza. U prvih 28 minuta romanisti su ostali zbog ozljeda bez dva igrača. Šteta. to je ružno, baš su pehisti ti Rimljani večeras. No, možda ih to ojača.

25' - Odmah idemo na Old Trafford, Pogba je tukao s nekih 18 metara ali efektno je to obranio Lopez.

21' - Alfonso Pedraza je poslao loptu u for, ali ju je jedan od obrambenih igrača presjekao, kompaktni su igrači Uniteda. Villarreal ima novi napad.

20' - Vraćamo se u Villarreal. Daniel Ceballos je sad dao prejaku loptu u for i Nicolas Pepe niju stigao. Napad za Španjolce.

15' - GOOOL - Roma je izjednačila na 1:1. Uf, kako je ovo dobro, dva gola u prvih 15 minuta. Lorenco Pelegrini je zabio iz penala. OVDJE pogledajte taj zgoditak.

5' - Lorenzo Pellegrini prilazi šestnaestercu da izvede penal. On će preuzeti odgovornost.

14' - Je li ovo sad bio penal? Igrači tvrde da je Paul Pogba igrao rukom unutar šesnaesterca i čini se da su u pravu. Sudac je pokazao na bijelu točku. Penal će dobiti AS Roma, kakav početak!

9' - GOOL i u Manchesteru. Ludi početak utakmica, to smo čekali, to želimo. Edinson Cavani je asistirao, a Bruno Fernandes je znalački potkopao loptu i zabio za vodstvo Crvenih vragova. Ibanez nije uspio stići Fernandesa. OVDJE pogledajte tu bravuru Fernandesa.

Image
Image

Manchester United's French midfielder Paul Pogba (C) talks with teammates ahead of the UEFA Europa League semi-final, first leg football match between Manchester United and Roma at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on April 29, 2021.,Image: 608616974, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

6' - GOOOL na El Madrigalu u Villarrealu. Manuel Trigueros tamo je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi došao do odbijanca unutar šesnaesterca i zakucao loptu nisko uz lijevu stativu za početak iz snova za žutu podmornicu. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

6' - Veretout izlazi van, ozlijedio se. Utakmica praktički nije ni započela i odmah peh za Rimljane.

5' - Bruno Fernandes pokušao je sad s lijeve strane ubaciti u peterac ali čisti to obrana Rome u kojoj je spomenuti igrao 4 godine.

1' - Počele su utakmice u Manchesteru i Villarrealu. Mi ćemo u tekstualnom prijenosu simultano pratiti oba dvoboja.


Nakon dviju spektakularnih večeri u Ligi prvaka, vrijeme je da se razriješe i prvi polufinalni susreti Europske lige. Večeras nas očekuju susreti kakve smo proteklih godina znali viđati i u Ligi prvaka.

Manchester United dočekuje Romu nakon što su u četvrtfinalu imali ne baš pretjerano zahtjevan posao protiv Granade. Ždrijeb je pomazio jednog od najslavnijih engleskih klubova, no u ovom će se polufinalu morati dobro namučiti.

S druge strane stoji Roma koja je ozbiljno zagrizla za ovo natjecanje. Veliko poštovanje prema Vučici proizlazi i iz činjenice da su u dvije utakmice bili bolji od Ajaxa u četvrtfinalnom susretu. Uz dužno poštovanje svima, Roma je od svih četvrtfinalista imala najteži posao, no prema kladionicama u ovom je dvoboju ipak United favorit za prolazak u finale.

Emery ide po titulu

U drugom se susretu za finale bore Villarreal i Arsenal, klubovi čija je poveznica sadašnji trener Villarreala Unai Emery koji je donedavno vodio Topnike. Emery je bio uvjerljiv protiv Dinama u četvrtfinalu, nije dozvolio svojoj momčadi da se opusti. Poznat je kao majstor za Europsku ligu, a Villarreal u ovom trenutku izgleda kao najuvjerljivija momčad u ovom natjecanju.

No pitat će se nešto i Topnike. U prvenstvu im ne ide dobro, razočaravajuća je njihova sezona u Premiershipu i Europska liga im može biti svojevrstan spas sezone.

Utakmice Manchester Uniteda i Rome te Villarreala i Arsenala pratite uživo od 21 sat u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo