DINAMOVE LEGENDE ZAZIVAJU LIGU PRVAKA: / Sjećanje kao putokaz - 'Ma čega ćeš se bojati kad imaš prave igrače?'

Image
Foto: Screenshot

Dana 26. kolovoza napunit će se 20 godina otkako je Dinamo prvi put izborio nastup po skupinama Lige prvaka

22.8.2018.
8:30
Screenshot
VOYO logo

Tadašnja Croatia ostvarila je povijesni uspjeh preskočivši moćni Celtic, nadoknadivši 0-1 iz prve utakmice. Uzvrat na Maksimiru bio je spektakularan, kao i konačnih 3-0 koji su izgrađeni s dva pogotka Roberta Prosinečkog i uz jedan Silvija Marića.

Prosinečki vjeruje u Dinamo

"Nekoliko dana prije utakmice više nije bilo ulaznica! Sve su četiri maksimirske tribine gorjele, jednostavno nismo mogli zakazati u takvome ozračju. I nismo zakazali, odigrali smo vrhunsku utakmicu, jednu od najboljih te generacije. Dominirali smo svih 90 minuta, imali više od 20 udaraca na vrata, zabili smo im tri gola i poslali ih doma! A Celtic je bio pun zvučnih imena, igrali su za Škote Larsson, Lambert, Burley, Boyd, Jackson, Stubbs, McNamara, Brattbakk", prisjetio se Prosinečki za Sportske novosti, a susret u kojem Dinamo protiv Young Boysa ponovno traži Ligu prvaka najavio ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam baš gledao Švicarce, ali ako su ostavili Basel iza sebe 15 bodova, onda su sigurno dobri. Čitam da je momčad na okupu već nekoliko godina i sigurno ih treba respektirati. Dinamo? Jako mi se svidjelo drugo poluvrijeme protiv Astane, koja uopće nije loša. Dinamo se čini dobro posložen i vjerujem da se može plasirati u skupinu Lige prvaka, iako je velik rezultat već ostvaren plasmanom u skupinu Europske lige."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović i Mujčin pružaju podršku

Švicarska, također, evocira neke lijepe uspomene kad je Dinamova momčad u pitanju. Godina je 1997., suparnik Grasshopper, a prva utakmica u Zagrebu okončana je 4-4. Uzvrat je ponudio – rapsodiju i Croatijinu 5-0 pobjedu uz tri pogotka Igora Cvitanovića i dva Prosinečkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo se bojali uzvrata? Ma čega ćeš se bojati kad imaš prave igrače? Imali smo podršku kao da se igra u Zagrebu. Nisam gledao Young Boyse, ali suvereno su bili prvi i to nešto znači. Dinamo je pokazao da zna igrati na rezultat, vjerojatno će se tako postaviti. Opet, bitno je kako se otvori utakmica. Nama se 1997. super otvorilo i sve je onda išlo u tom smjeru, nisu imali šanse", prisjetio se Mario Cvitanović, a prenosi 24sata.hr.

I Edin Mujčin je bio dio te priče i jake momčadi zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo igra vrlo ozbiljno i uvjeren sam da neće imati problema. Ma samo neka odigraju kao što smo mi 1997. i bit će i njima Švicarska sretna država", poručio je.

A igrači koje vodi Nenad Bjelica u prilici će biti to početi dokazivati već večeras s početkom u 21 sat kada kreće prva utakmica završne runde kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo