DINAMO ZAKOMPLICIRAO DO KRAJNJIH GRANICA: / Evo što sada moraju napraviti kako bi izborili proljeće u Europi. Scenarij je opasan

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo je danas u izrazito teškoj situaciji

26.11.2019.
23:20
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Na milanskom San Siru nogometaši Dinama u utorak su 5. kolu skupine C Lige prvaka protiv Atalante izgubili sa 0-2 (0-1). Pogotke za Atalantu postigli su Kolumbijac Luis Muriel (27-pen) i Argentinac Alejandro Gomez (47).

Na startu Lige prvaka, prije nešto više od dva mjeseca, Dinamo je u Maksimiru uvjerljivo dobio Atalantu s 4-0, uz tri pogotka Mislava Oršića i jedan Marina Leovca. Trener Atalante Gian Piero Gasperini u ponedjeljak je na konferenciji za novinare rekao da je to bila njihova najgora utakmica u posljednjih godinu dana. A u Milanu je Dinamo, unatoč podršci pet tisuća svojih navijača, pružio najlošiju ovosezonsku partiju u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] NEPREPOZNATLJIVI DINAMO DOŽIVIO TEŽAK PORAZ I UGROZIO PROLJEĆE: /

Atalanta u potpunosti deklasirala 'modre'

Image
[VIDEO] NEPREPOZNATLJIVI DINAMO DOŽIVIO TEŽAK PORAZ I UGROZIO PROLJEĆE: /

Atalanta u potpunosti deklasirala 'modre'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nenad Bjelica

Moguća i Liga prvaka

Dinamo je danas u izrazito teškoj situaciji. Da, imaju šanse proći u nokaut-fazu Lige prvaka i u onu Europa lige, ali jednako tako sada imaju još veće šanse ispasti iz skupine. Jako loša vijest za Dinamo stigla je iz Manchestera gdje je City remizirao sa Šahtarom 1:1. City je osigurao prvo mjesto i prolazak dalje, ali sada su Šahtar i Atalanta u boljoj poziciji jer, realno, ne moraju se vaditi protiv Cityja već jedni protiv drugih u utakmici u kojoj imaju, pa podjednake šanse.

Dinamo može izboriti prolazak skupine samo ako u posljednjem kolu pobijedi City, a Šahtar koji ima bolji međusobni ogled s Dinamom, ne pobijedi Atalantu. Dinamo bi tada imao osam bodova, a Šahtar šest. Atalanta može osvojiti maksimalno sedam bodova, a bod Dinamu protiv Cityja više ne garantira Ligu prvaka jer će u tom slučaju ili Šahtar ili Atalanta imati više, ovisi o tome kako će igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

26.11.2019., Milano, Italija, San Siro stadion - UEFA Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, Atalanta B.C. - GNK Dinamo. Bruno Petkovic, Rafael Toloi Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Kako do Europa lige?

Europa liga je malo drugačija priča. Ako Atalanta ne pobijedi u Ukrajini to je prolaz jer više ne bi mogli završiti ispred Dinama zbog toga što je Dinamo i dalje bolji u međusobnim ogledima s Talijanima pa bi čak i u slučaju poraza prošli. Zatim, ako Dinamo slavi protiv Cityja bio bi sigurno treći. Nakon remija Cityja i Šahtara, Dinamu više nije no bod dovoljan za najmanje treće mjesto jer bi u slučaju Atalantine pobjede u Ukrajini Dinamo sa šest bodova završio na posljednjem mjestu zbog lošijeg međusobnog omjera sa Šahtarom. Talijani bi u tom slučaju prošli dalje sa sedam bodova.

Dinamo sada polaže sve nade u posljednju utakmicu sa Cityjem i sam drži svoju sudbinu u rukama, a olakotna okolnost može biti to što Guardiolina momčad u tom tjednu igra još Unitedom i Arsenalom pa će vjerojatno ići s pričuvama. No, Dinamo u toj utakmici neće moći računati na Dinu Perića i Teophila-Catherina koji su zaradili paran broj kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakompliciralo se sve do krajnjih granica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo